Ugrás a fő tartalomra

Laptopot lopott a takarító egy ferencvárosi irodaház irodájából

A 32 éves, takarítóként dolgozó férfi eltervezte a lopást. Egy ferencvárosi irodaház irodájából úgy lopott el egy laptopot, hogy az azt rögzítő biztonsági kábelt kifejezetten e célból magával vitt csípőfogóval elvágta. A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség a férfit gyorsított eljárásban állította bíróság elé.

A terhelt takarítóként dolgozott egy IX. kerületi irodaházban. Munkája során többször járt az egyik irodában, ahol látta, hogy az íróasztalon egy biztonsági kábellel rögzített laptop van. A vád szerint a férfi anyagi gondjai miatt elhatározta, hogy a laptopot ellopja. 2022. február 19-én, este, a férfi vitt magával egy csípőfogót, majd munka közben felment az irodába, a csípőfogóval elvágta a biztonsági kábelt, majd a laptopot a ruhájába rejtette. Ezután a laptopot levitte a tartózkodóba, ahol a hátizsákjába tette, majd a műszakja végeztével távozott az irodaházból.

A lopással okozott csaknem 400 ezer forintos kár lefoglalással megtérült.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. Kerületi Rendőrkapitánysága a szükséges bizonyítékokat beszerezte, ennek eredményeként a Budapesti IX. Kerületi Ügyészség a férfit a mai napon gyorsított eljárásban állította bíróság elé. A vádat a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség Büntetőbíróság Előtti Ügyek Csoportja képviselte.

A tárgyaláson lefolytatott bizonyítás alapján a Pesti Központi Kerületi Bíróság a 32 éves férfit váddal egyezően, lopás bűntette miatt bűnösnek mondta ki, és ezért őt 10 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 1 év próbaidőre felfüggesztette. Az ítélet jogerős - közölte a Fővárosi Főügyészség.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: