Változik a menetrend a Budapest-Szolnok vonalon

Jelentősen változik a menetrend a Budapest-Cegléd-Szolnok vasútvonalon a vecsési állomáson zajló felújítás miatt június 18-ától - közölte a Mávinform az MTI-vel.

Emiatt módosul a menetrend a debreceni, a szegedi és a lajosmizsei vonalon is. A Budapest-Cegléd-Szolnok vasútvonal a főváros agglomerációjának legnagyobb forgalmú pályája; naponta több mint 200 személyszállító és 50 tehervonat közlekedik a szakaszon - írták.

A szakaszt évente több mint 3,5 millióan, a távolsági közlekedéssel együtt pedig mintegy 11 millióan veszik igénybe - tették hozzá.

A vonal felújítása 2020-ban kezdődött a Nyugati és a Városligeti elágazás között, majd a Vecsés-Üllő és az Üllő-Monor szakasz felújításával folytatódott tavaly. Június 17-étől július 10-éig Vecsés állomás és térségé újítják fel; hétköznapokon Vecsés és Üllő, a hétvégi napokon Pestszentlőrinc és Üllő között végeznek karbantartást - ismertették.

Vecsés állomáson és környezetében pályafelújítást végeznek, karbantartják a felsővezetéket és a biztosítóberendezést, továbbá sor kerül a Dózsa György úti gyalogos- és közúti átjáró, valamint a Vecsés-Kertekalja megállóhelynél lévő gyalogos átjáró átépítésére is - sorolták.

A kivitelezés a MÁV leányvállalata a MÁV FKG mintegy száz szakemberének közreműködésével zajlik, számos nagy munkagép, vasútüzemi és közúti jármű bevonásával - áll a közleményben.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések