30 ezer forint is kevés, történelmi csúcson a családi nagybevásárlás

A Privátbankár.hu felmérése szerint egy év leforgása alatt megduplázódott a kenyér és a sajt ára. Még soha ment ment 30 ezer forint fölé a bevásárlás végösszege - írta az mfor.hu. 

A Privátbankár Árkosár felmérés-sorozat 15 évesnél is hosszabb történetében júliusban nőtt először 30 százalék fölé az éves árindex. A felmérésben részt vevő három áruház közül az előző hónaphoz képest az Auchanban 0,8 százalékkal olcsóbb lett augusztusra, az Interspar 0,6 százalékkal drágább, a Tesco pedig 1,8 százalékkal kért most többet az Árkosárért, mint júliusban.

Összességében az átlagos havi áremelkedés így 0,6 százalékos lett, vagyis átlagosan 30 034 forintba került a családi nagybevásárlás augusztusban - írja a Privátbankár.hu. Összehasonlításképpen: egy évvel ezelőtt még 23 ezer forint is elég volt ugyanerre a 30 termékre.

Az Auchan 24 százalékot emelt tavalyi árain, a Tesco 33,3-at, az Interspar pedig 35,9-et, így lett az átlagos áremelkedés 31,1 százalékos.

A legdurvább áremelkedést a sajtnál mértek kollégáink: 114 százalékkal ugrott az ár egy év alatt, tehát több kétszer annyiba kerül most, mint egy éve. A kenyér ára is duplázódott, 102 százalékkal emelkedett tavaly augusztushoz képest. A dobogóra a krumpli került még fel 93 százalékos áremelkedéssel, a margarin ára pedig 92 százalékot emelkedett. 

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések