Jobbik: elfogadhatatlan, hogy Európában Magyarországon terheli a legmagasabb áfa-kulcs a gyermekneveléssel kapcsolatos árucikkeket

Azonnali segítségként a tűzifa, az élelmiszerek és a gyermekgondozáshoz használt árucikkek áfájának nullára csökkentését követelte a Jobbik a kormánytól vasárnap.

Végh Noémi online sajtótájékoztatóján közölte: elfogadhatatlan, hogy Európában Magyarországon terheli a legmagasabb áfa-kulcs a gyermekneveléssel kapcsolatos árucikkeket.

Egy felelős kormány mindig a magyar emberek érdekeit tartja szem előtt, ezért arra kérik a kabinetet, támogassa a Jobbik javaslatát - tette hozzá.

Az országgyűlési választásokat követően a kormány "eltörölte" a kisadózó vállalkozók tételes adóját (kata) és a rezsicsökkentést, illetve szűkítette a hatósági áras tankolás lehetőségét - mondta.

Ebben a helyzetben a fiatalok nem azért nem vállalnak gyereket, mert nem szeretnének, hanem azért, mert a gazdasági körülmények sok esetben ellehetetlenítik azt - közölte Végh Noémi.

A gyes 28 500 forintos összege csak a pelenkára elég, a társadalombiztosítás pedig továbbra sem támogatja a születendő gyerek betegségeinek kiszűrésére szolgáló, úgynevezett kombinált teszt elvégzését, ami így 30 ezer forintba kerül - tette hozzá.

(MTI)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések