A DK szerint a kormány azért harcol a gázársapka ellen, mert az orosz érdekeket képviseli

A Demokratikus Koalíció szerint az Orbán-kormány azért harcol az uniós gázársapka ellen, mert az orosz érdekeket képviseli.

Az ellenzéki párt alelnöke, Varju László hétfői, online sajtótájékoztatóján emlékeztetett: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter bejelentette, a kabinet nem támogatja az uniós gázársapka bevezetését.

A kormány ragaszkodik a hétszeres gázárhoz, szembemegy érte akár Európával is - értékelt a DK-s képviselő.

Hozzátette: Orbán Viktor miniszterelnök miatt van rezsiemelés és válság Magyarországon. A "magyar családok akár meg is fagyhatnak, Orbán Viktor az Európai Unióval szemben is ragaszkodik a hétszeres gázárhoz, hogy Putyinnak legyen pénze embereket ölni Ukrajnában" - fogalmazott Varju László.

A baloldal kampányát külföldről fizetik, ezért mindig is támogatták a szankciókat, Gyurcsányék már rég elzárták volna az olaj- és gázcsapot - kommentálta a Fidesz Varju László nyilatkozatát.

A nagyobbik kormánypárt közleménye szerint ez a "felelőtlen és veszélyes baloldali politika csak tovább mélyítené a szankciók miatti energiaválságot, amivel veszélybe sodornák a családokat és tönkretennék Magyarországot".

A mostani "brüsszeli ötletelés" valójában egy újabb szankció lenne, ezért nem támogatják - reagáltak arra a DK-s véleményre, hogy az Orbán-kormány azért harcol az uniós gázársapka ellen, mert az orosz érdekeket képviseli.

"Továbbra sem vagyunk hajlandóak feladni az energiaellátás biztonságát, és nem vagyunk hajlandóak a magyar embereket olyan helyzetbe sodorni, hogy ne legyen mivel fűteni vagy főzni" - írták.

Hozzátették: a kormány intézkedéseinek köszönhetően Magyarországon lesz gáz és lesz elég villany, a rezsicsökkentés fenntartásával pedig továbbra is az egyik legolcsóbb marad az energia Európában. (MTI)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések