Az EP megszavazta az európai minimálbér-szabályozást, a magyar kormánynak is kötelessége jelentősen emelni a minimálbért

Az Európai Parlament (EP) szerdán megszavazta az európai minimálbér-szabályozást - közölte Dobrev Klára.

A Demokratikus Koalíció EP-képviselője online sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy a többi uniós tagország kormányához hasonlóan az Orbán-kormánynak is kötelessége bevezetni a szabályozást, ami a magyar minimálbért is jelentősen emelni fogja. Ez egy hatalmas lépés az Európai Egyesült Államok felé, amelyben a magyarok sem érnek kevesebbet más európaiaknál, és a magyarok munkája sem ér kevesebbet, mint más európaiaké - mondta a politikus.

A szabályozás a gyakorlatban úgy fog működni, hogy a magyar kormány többé nem határozhatja meg önkényesen a minimálbér összegét, mert figyelembe kell vennie a rendelet által előírt feltételeket - fogalmazott.

Dobrev Klára hozzátette, azt szeretnék, ha a minimálbér a mindenkori magyar mediánbér hatvan százaléka lenne. Az EP-képviselő megjegyezte, hogy ennek alapján az idei nettó minimálbér is több, mint harmincezer forinttal lenne magasabb a jelenleginél.

Végül azt mondta, hogy a magyar kormány ettől csak minimálisan térhet el és azt is egyeztetnie kell az Európai Bizottsággal. (MTI)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések