Ugrás a fő tartalomra

„Az ivás előtti tabletta, amely működik” - Itt az új másnaposság elleni tabletta

„Az ivás előtti tabletta, amely működik” – így reklámozza a svéd Myrkl cég az új, másnaposság elleni étrend-kiegészítőjét. A tabletta az Egyesült Királyságban már forgalomba is került - írja a Conversation.

Az új szer állítólag 60 perc alatt az alkohol akár 70%-át is lebontja. Ez azt jelenti, hogy ha valaki 5 cl 40%-os szeszes italt iszik, amely 2 cl tiszta alkoholt tartalmaz, az alkoholból mindössze 0,6 cl kerül a véráramba. Ez olyan, mintha az illető csak 1,5 cl szeszes italt fogyasztott volna.

A cég azt javasolja a fogyasztóknak, hogy két tablettát vegyenek be 1-12 órával az alkoholfogyasztás előtt - írja a Szeretlek Magyarország.

A Myrkl szerint a probiotikus étrend-kiegészítő két bélbarát baktériumot – Bacillus subtilis és Bacillus coagulans – tartalmaz, amelyeket fermentált rizskorpából állítanak elő. Ezek a baktériumok természetes módon bontják le az alkoholt vízre és szén-dioxidra. A saválló kapszula megvédi a baktériumokat a gyomor természetes savaitól, így azok eljutnak a bélbe, ahol a legtöbb alkohol felszívódik a véráramba.

A lap figyelmeztet azonban, hogy hiába lehet olyan hatása az étrend-kiegészítőnek, amely enyhíti a másnaposság-érzetet, mivel azonban a tabletták csak azután hatnak, hogy az alkohol a gyomron keresztül a bélbe jutott, nem szüntetik meg az alkohol gyomorra gyakorolt hatását.

A cég termékét eddig egy tanulmányban vizsgálták, amelyben huszonnégy személy hét napon keresztül naponta két Myrkl tablettát vagy placebót szedett be. Ezután a testsúlyuknak megfelelően kis mennyiségű alkoholt (5 és 9 cl közötti mennyiségű szeszes italt) adtak nekik.

Majd a következő két órában megvizsgálták a vérük alkoholszintjét. A vizsgálat eredménye szerint az első 60 percben azoknál, akik Myrklt kaptak, 70%-kal alacsonyabb volt a vérben lévő alkohol mennyisége, mint a placebót beszedőknél.

A vizsgálat azonban számos szempontból nem volt elég kiterjedt ahhoz, hogy megmutassa, különböző körülmények és társadalmi csoportok esetén milyen hatást vált ki az új hatóanyag. Egy biztos azonban, a legjobb gyógymód a másnaposság ellen továbbra is az, ha nem visszük túlzásba az alkoholfogyasztást.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Orbán: ha egy nő vállalja, hogy 25 és 30 éves kora között vállal gyereket, akkor 30 éves koráig nem kell majd szja-t fizetnie

Fotó: MTI/Máthé Zoltán A hosszútávú gázszerződésről, a kormány családpolitikájáról és a kormányzati intézkedések zöld szempontjairól is szó volt hétfőn az Országgyűlésben az azonnali kérdések és válaszok órájában. Orbán Viktor miniszterelnök a tervezett családpolitikai intézkedések között említette: ha egy nő vállalja, hogy 25 és 30 éves kora között vállal gyereket, akkor 30 éves koráig nem kell majd szja-t fizetnie - írta az MTI. Dúró Dóra (Mi Hazánk) kevésnek és nem elég hatékonynak tartotta a kormány családpolitikai intézkedéseit. Szerinte a gyermekvállalás helyett ma az sokkal jobban foglalkoztatja a családokat, hogy ki tudják-e fizetni a rezsit, lesz-e tanár az iskolákban és hogyan oldják meg, ha ismét online oktatás lesz. Kitért arra, hogy a multinacionális kereskedelmi láncok és az autógyárak annyi pénzt visznek ki az országból, amennyit a kormány a rezsivédelmi alapra fordít. Sürgette a lakhatási problémák megoldását, a gyermekek után járó családi adókedvezmény inflációkövetővé

610 ezer forinttal tartozott, elvette a nyugdíjas férfi házát a végrehajtó

Az egyedül élő, beteg férfi 40 millió forintot érő családi házát 15 millió forintért adta el egy budapesti végrehajtó cég. Az ongai Németh Károly 610.000 forintos alaptartozása az elmúlt tíz évben a kamatok miatt a tízszeresére nőtt. A férfi fizetne, a nyugdíjából levonhatnák a részleteket, de a bíróság már nem reagált a kérvényeire, a végrehajtás elhalasztására, jogerőre emelkedett az eljárás - írja a Blikk értesüléseire hivatkozva az ATV . Az új tulajdonos , a Budapesti Ingatlanforgalmi Kft. 15 millió forintot fizetett az ingatlanért. "Elismerem a tartozásom, fizetni akarok, mégis utcára tettek. Próbáltam kérvényezni, hogy kaphassak egy kis időt, de senki nem segített. Onga polgármestere elhajtott, mondván, nem az ő hatásköre, a bíróságra személyesen mentem be egy halasztási kérelemmel, majd a végrehajtótól tudtam meg, hogy elutasították, mert én hivatalos választ nem kaptam" - mondta a lapnak a férfi. Kádár Petra Pálma végrehajtó elmondta, a rendőröknek nem akadt dolguk, N

Palkovics elmondta, mi a legoptimistább forgatókönyv a fűtési szezon átvészelésére

Az elmúlt időszakban jelentősen csökkent Magyarország energiakitettsége - mondta a technológiai és ipari miniszter kedden az 52. Nemzetközi Gázkonferencián, Siófokon. Palkovics László az eseményt megnyitó előadásában hozzátette: tíz éve az országnak csak két földgázátadó helye volt, jelenleg - bár az infrastruktúra megvan -, csak Szlovénia felé nem működik a gáz átadása és átvétele. "Most északi és keleti irányból kevesebb földgáz érkezik, de a hosszútávú földgázvásárlási szerződések és a piaci viszonyok lehetővé teszik, hogy a szükséges földgázt be tudjuk szerezni" - jelentette ki. Közölte: a hazai földgáztároló-kapacitás töltöttsége hétfő reggel 72 százalékos volt. Azt mondta, "ha (...) a déli irányból érkezik földgáz, a piacról tudunk gázt szerezni, a legoptimistább forgatókönyv szerint a fűtési szezont úgy át tudjuk vészelni, hogy nem fogy el a kereskedelmi gázmennyiség, csak valamikor márciusban. A tárolóink töltöttsége biztosítja, hogy ez a tél kezelhető lesz"