Az óvodások kiflijén is spórolni kényszerül a kalocsai önkormányzat

A kalocsai óvodások kiflijén is spórolni kényszerül a kalocsai önkormányzat. A Kalocsai Közétkeztetési Intézmény egy kalocsai képviselő Facebook-oldalán is megjelent, a bölcsődéknek és óvodáknak küldött levelében adott tájékoztatást arról, hogy milyen takarékossági intézkedéseket hoztak az energiaválság és az emelkedő élelmiszer árak miatt - írta a 168.hu. 

A kalocsai testület már augusztus végén döntött arról, hogy október 30-ig minden önkormányzati intézménynek költségcsökkentő intézkedési tervet kell készítenie. Ebbe a csoportba a Kalocsai Közétkeztetési Intézmény is beletartozik, ez lehet az oka, hogy már szeptember 9-e óta kisebb fejadagokat adnak a kalocsai bölcsődéseknek és óvodásoknak. „Az állami normatíva emeléséről továbbra sincs szó. Így a közétkeztetők úgy ügyeskedhetnek, ahogy tudnak, miközben a rendeletet be kell tartaniuk. Az élelmiszerárak pedig folyamatosan emelkednek, éppen a pékáru drágult szinte a legnagyobb mértékben, 60 százalékkal kerül többe, mint tavaly” - írta a hvg.hu. 

Az intézmény és tagintézményvezetők a levélből arról értesülhettek, hogy az 1-3, illetve a 4-6 éves korcsoport részére a szeptember 8-tól a hatályos 37/2014 (IV.30) EMMI rendelet értelmében fél vagy egy darab pékárut kell biztosítani étkezésenként, ám a 4-6 évesek részére mostantól az egész darab pékáru helyett egyes esetekben, a termék súlyától függően csak fél darabot lehet adni.

A rendelet a gyümölcsök esetében a 60-110 grammos mennyiséget határoz meg. 

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések