Ugrás a fő tartalomra

Elemző: Márki-Zay Péter most sokkal inkább csak a lelátóról kiabál be, így pedig irreleváns mindaz, amit mond

A parlamenti munka beszüntetésére szólította fel Márki-Zay Péter a baloldali pártokat, mert Hódmezőváráshely polgármestere szerint így vállalhatnának szolidaritást Hadházy Ákossal, aki továbbra sem teheti le esküjét a Parlamentben. Az ATV Híradónak sem a Momentum, sem a DK nem akart nyilatkozni, de a politikai elemző szerint növelheti a pártok népszerűségét, ha támogatják Hadházy Ákost.

Márki-Zay Péter szerint szolidaritást kell vállalniuk a Zuglóban egyéni mandátumot szerző politikussal, aki továbbra sem kapott engedélyt Kövér Lászlótól a parlamenti eskütételére. Márki-Zay Péter úgy véli, az ellenzék nem kellően határozott az ügyben.

„Az egység, az összefogás megóvása legalább ezekben a szimbolikus kérdésekben az előfeltétele annak, hogy akár az önkormányzati választáson legalább néhány siker születhessen, a mostani időközi választások erre nem túl pozitív előrejelzéseket mutatnak” – fogalmazott Márki-Zay.

Mint ismert, Hadházy Ákos május másodikán az új parlament első ülésnapján nem jelent meg az eskütételen, ezzel tiltakozva a választás eredménye ellen, az ugyanis szerinte tisztességtelen volt. Nem sokkal később azonban meggondolta magát, ugyanis az ATV kérdésére azt mondta, jelezte a házvezetésnek, hogy letenné esküt, erre azonban azóta sem kapott időpontot.

A Momentum támogatja Hadházy Ákost, aminek Gelencsér Ferenc a Facebook oldalán hangot is adott, mert az Országgyűlés Házbizottságának szerdai ülésén Kövér László házelnök kijelentette, hogy a Jobbik két új parlamenti képviselője leteheti esküjét, Hadházy Ákos azonban nem. A Momentum elnöke szerint ez egyértelmű jogfosztás, majd megerősítette, kiállnak Hadházy Ákos és az őt megválasztó zuglóiak mellett.

Az ATV szerette volna megszólítani az ellenzéki pártokat, és megtudni tőlük, csatlakoznak-e a hódmezővásárhelyi polgármester által javasolt bojkotthoz. Keresték a Momentumot és a Demokratikus Koalíciót is, de nem akartak nyilatkozni.

Gáspár Kristóf, a Paradigma intézet elemzője sportos hasonlattal élve az ATV Híradónak azt mondta, Márki-Zay Péter jelenleg nemcsak a pályán, még a kispadon sincs. Most sokkal inkább csak a lelátóról kiabál be, így pedig irreleváns mindaz, amit mond.

„Erre szoktuk azt mondani, tetszettek volna egy kicsit jobban csinálni, és akkor Márki-Zay Péter is a patkóban ülhetne valamelyik frakcióban és valamelyik frakció tagjaként, országgyűlési képviselőként kezdeményezhetné ezt a javaslatát, így egy kicsit talán hiteltelen és kicsit talán kevéssé jelentős amit Márki-Zay Péter Hódmezővásárhely polgármestereként mond” – mondta Gáspár Kristóf.

Gáspár Kristóf hozzátette, Hadházy Ákos az egyik legismertebb és legaktívabb alakja az ellenzéknek, a baloldali pártok népszerűsége emelkedhet, ha támogatják a politikust.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az Aldi munkavállalókat keres a fővárosban és környékén

Bolti eladókat keres az Aldi, amely a fővárosban és Pest megyében mintegy 100 betölthető álláshellyel rendelkezik, ezért február 10-én Budapesten toborzó napot tart - közölte az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. pénteken az MTI-vel. Előzetes regisztráció nélkül bármely álláskereső részt vehet a jövő csütörtöki toborzó rendezvényen, ahol 10-18 óra között várják az érdeklődőket Budapesten, az Erzsébet téri Akvárium Klubban. A résztvevők személyesen találkozhatnak az Aldi áruházvezetőivel és HR munkatársaival a toborzó napon. A nyitott pozíciók iránt érdeklődőknek elég egy aktuális papíralapú önéletrajzzal érkezniük a rendezvényre, ahol a feladatkörökről, juttatásokról szóló tájékoztatás után a helyszínen sor kerülhet egy személyes interjúra, a cég pedig akár a helyszínen ajánlatot is tesz. Hozzátették, a fővárosban az Aldi bolti eladóinak kezdőbére heti 40 órás munkavégzésnél bruttó 377 100 forint, a pozícióban elérhető legmagasabb bér pedig bruttó 474 900 forint.   Az MTI érdeklődésére k

Többszörösére nő a határon túli oktatási-nevelési támogatás

Többszörösére emeli a magyar kormány a határon túli oktatási-nevelési támogatást - jelentette be Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a Magyar Állandó Értekezlet (MÁÉRT) pénteki budapesti ülése utáni sajtótájékoztatón. A tanácskozás zárónyilatkozatát minden jelenlévő aláírta. Elmondta: jelenleg 22 ezer 400 forint a támogatás összege, gyermekenként és tanévenként. A megemelt juttatást a kárpátaljai magyarok már mostantól, a többi nemzetrész a következő tanévtől kaphatja meg. Jelenleg összesen 225 ezren részesülnek a támogatásban. A miniszterelnök-helyettes kijelentette: a Kárpátaljának járó támogatásokat semmilyen körülmények között nem csökkentik, sőt emelik, ők vannak a legnehezebb helyzetben. "Háború ide, energiaválság oda", vannak területek, amelyeknek erős jelzést kell küldeni, hogy a nemzeti célokból nem engednek - húzta alá. Kitért arra, hogy a szociális támogatásokat például sok esetben személyesen juttatják el az intézményes keretek mellett. Ezért minden olyan magyar

A fideszes képviselők nem ítélték el Oroszországot az Európai Parlamentben

Jelentős többséggel, 494 igen, 58 nem és 44 tartózkodó szavazat mellett elfogadta az Európai Parlament azt az állásfoglalást, amely a Vlagyimir Putyin rezsimje által ukrán civilek ellen elkövetett bűntettek miatt a terrorizmust támogató állammá nyilvánította Oroszországot, számolt be Facebook-oldalán Ujhelyi István európai parlamenti képviselő. Mint írja: az EP állásfoglalása egyértelművé teszi, hogy az orosz agresszor által az ukrán lakosság és polgári infrastruktúra ellen elkövetett szándékos támadások kimerítik a háborús bűncselekmények fogalmát és azok terrorcselekménynek minősülnek.  "A Fidesz EP-képviselői azonban nyilvánvalóan a magyar kormány utasításait követve sunyi módon nem nyomtak gombot a szavazáskor, vagyis bár bent ültek a plenáris teremben, mégsem foglaltak állást az ügyben" – számolt be Ujhelyi István, aki szerint ezzel egyértelművé tették, hogy hogyan viszonyulnak a háborús agresszor rezsimjéhez és hogyan a közös európai értékekhez. „Fájdalmas és szégyente