Ugrás a fő tartalomra

Gyurcsány nem érti, mire gondoltak a választók, amikor Márki-Zay Péter mellett döntöttek az előválasztáson

A Demokratikus Koalíciónak nem volt megkülönböztetett felelőssége a választási vereségben, mondta el Gyurcsány Ferenc a Partizánnak adott élő interjújában. Gyurcsány azt mondta, őket a miniszterelnök-jelölt arra kérte, hogy ne csináljanak semmit, amit ő teljesített, és a kérést sem bánta - írta a 24.hu.

Ahogy azt sem bánta, hogy nem állt ki Márki-Zay Péter mögé a választás éjszakáján. Szerinte történelmi tévedés volt, amit a választás előtt csináltak, és az, amit Márki-Zay Péter, akit Gyurcsány egyszer sem nevez a nevén, csak jelöltnek, kollégának, polgármester úrnak hívja, nagyon messze van attól, amiben ő hisz.

"A kollega úr azt kérte, hogy ne legyek jelen. Akkor miért lennék pont akkor jelen, amikor történelmi vereséget szenvedett ő, nem mi, hanem ő." – mondta. Gyurcsány arról is beszélt, hogy ő nem érti, mire gondoltak a választók, amikor Márki-Zay Péter mellett döntöttek az előválasztáson.

A DK elnöke szerint alapvetően inkább ártott az előválasztás, mert ez vezetett el az eddigi legnagyobb vereséghez a Fidesszel szemben. Ő akkor érezte, hogy bajban van a kampány, amikor Márki-Zay Péter megnyerte az előválasztást. Ismerte az embereit, és érezte, hogy ez nem lesz jó.

Kimondta azt is, amit mindenki feltételezett az árnyékkormány megalakítása után, hogy a DK alapvetően át akarja venni az ellenzék vezetését, vagy ahogy ő fogalmaz, kijelölni az ellenzéki politika közepét. A közvéleménykutatások szerint az a 10-12 százalék, amit nekik mérnek, egymillió szavazót jelent, és ez az árnyékkormány következményeként növekedni fog tavaszig.

"Nincs másnak mondanivalója, és szervezett kerete ehhez a mondanivalója, csak a DK-nak." – mondta.

Gyurcsány azt is elmondta, hogy az ő kormánya nem lakoltatna ki kisgyerekes családokat, csak akkor, ha van más elhelyezés. Arra a kérdésre, hogy akkor a XV. kerületben miért ez történt a DK-s vezetés alatt, végül azt mondta, hogy lehet, hogy nem csinálják jól minden esetben a dolgaikat. Szerinte beszéltek a a polgármesterrel, aki a törvényességet tartotta szem előtt.

Szerinte ő pártelnök, nem tud mindent, és nem akar egy kerület ügyeibe beleavatkozni. Alapvetően öt emberen keresztül tartja a kapcsolatot a pártja nagy részével, a DK-t ők vezetik valójában.

"Én nem akarok kormánytag lenni. Nincs ilyen ambícióm." – mondta arra a kérdésre, hogy miért nincs benne az árnyékkormányban.

"Nem tudom, hogy tudod-e, hogy én voltam miniszterelnök. Izraelben van olyan, hogy a volt miniszterelnökök más kormányokban mindenféle feladatot látnak el. Melyik poszton néznék én ki jól?" – tette hozzá, majd arra, hogy volt korábban sportminiszter is, azt mondta, hogy "Az egy vicc volt nyilvánvalóan. Amint kormányra kerültem, meg is szüntettem a tárcát."

Végül azt is elmondta, hogy mi az értelme az egész árnyékkormánynak: "Amikor a kötcsei kocsmában eddig verték az asztalt, hogy rossz a kormány, akkor jött a Béla, és azt mondta, hogy jó, de ki más. Mostantól mondhatják rá azt, hogy ott a Dobrev, meg a kormánya."

A DK elnöke végül elárulta, hogy átvette a párt budapesti elnökségét Trippon Norberttől. Szerinte Trippon libidója Újpesten van.

Arról még nem döntöttek, hogy támogatják-e Karácsony Gergelyt a következő főpolgármesteri indulásban

"Az Apró-villát el fogjuk adni egy éven belül." – mondta arra a kérdésre, hogy miért hagyják, hogy ekkora támadási felületet adjanak a Fidesznek. Ezt azzal indokolta, hogy egyedül maradtak Dobrevvel, megváltozott az életük.

"Aki Gyurcsánnyal szemben akar politizálni, annak azt tudom mondani, hogy tessék jobban. Én nem teszem rosszabbá a többi párt vezetőjét. Egerszegi Krisztina nem kért elnézést azért, mert legyőzte a második, harmadik, negyedik helyezettet az olimpiai döntőben." - jegyezte meg.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az Aldi munkavállalókat keres a fővárosban és környékén

Bolti eladókat keres az Aldi, amely a fővárosban és Pest megyében mintegy 100 betölthető álláshellyel rendelkezik, ezért február 10-én Budapesten toborzó napot tart - közölte az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. pénteken az MTI-vel. Előzetes regisztráció nélkül bármely álláskereső részt vehet a jövő csütörtöki toborzó rendezvényen, ahol 10-18 óra között várják az érdeklődőket Budapesten, az Erzsébet téri Akvárium Klubban. A résztvevők személyesen találkozhatnak az Aldi áruházvezetőivel és HR munkatársaival a toborzó napon. A nyitott pozíciók iránt érdeklődőknek elég egy aktuális papíralapú önéletrajzzal érkezniük a rendezvényre, ahol a feladatkörökről, juttatásokról szóló tájékoztatás után a helyszínen sor kerülhet egy személyes interjúra, a cég pedig akár a helyszínen ajánlatot is tesz. Hozzátették, a fővárosban az Aldi bolti eladóinak kezdőbére heti 40 órás munkavégzésnél bruttó 377 100 forint, a pozícióban elérhető legmagasabb bér pedig bruttó 474 900 forint.   Az MTI érdeklődésére k

Többszörösére nő a határon túli oktatási-nevelési támogatás

Többszörösére emeli a magyar kormány a határon túli oktatási-nevelési támogatást - jelentette be Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a Magyar Állandó Értekezlet (MÁÉRT) pénteki budapesti ülése utáni sajtótájékoztatón. A tanácskozás zárónyilatkozatát minden jelenlévő aláírta. Elmondta: jelenleg 22 ezer 400 forint a támogatás összege, gyermekenként és tanévenként. A megemelt juttatást a kárpátaljai magyarok már mostantól, a többi nemzetrész a következő tanévtől kaphatja meg. Jelenleg összesen 225 ezren részesülnek a támogatásban. A miniszterelnök-helyettes kijelentette: a Kárpátaljának járó támogatásokat semmilyen körülmények között nem csökkentik, sőt emelik, ők vannak a legnehezebb helyzetben. "Háború ide, energiaválság oda", vannak területek, amelyeknek erős jelzést kell küldeni, hogy a nemzeti célokból nem engednek - húzta alá. Kitért arra, hogy a szociális támogatásokat például sok esetben személyesen juttatják el az intézményes keretek mellett. Ezért minden olyan magyar

A fideszes képviselők nem ítélték el Oroszországot az Európai Parlamentben

Jelentős többséggel, 494 igen, 58 nem és 44 tartózkodó szavazat mellett elfogadta az Európai Parlament azt az állásfoglalást, amely a Vlagyimir Putyin rezsimje által ukrán civilek ellen elkövetett bűntettek miatt a terrorizmust támogató állammá nyilvánította Oroszországot, számolt be Facebook-oldalán Ujhelyi István európai parlamenti képviselő. Mint írja: az EP állásfoglalása egyértelművé teszi, hogy az orosz agresszor által az ukrán lakosság és polgári infrastruktúra ellen elkövetett szándékos támadások kimerítik a háborús bűncselekmények fogalmát és azok terrorcselekménynek minősülnek.  "A Fidesz EP-képviselői azonban nyilvánvalóan a magyar kormány utasításait követve sunyi módon nem nyomtak gombot a szavazáskor, vagyis bár bent ültek a plenáris teremben, mégsem foglaltak állást az ügyben" – számolt be Ujhelyi István, aki szerint ezzel egyértelművé tették, hogy hogyan viszonyulnak a háborús agresszor rezsimjéhez és hogyan a közös európai értékekhez. „Fájdalmas és szégyente