Ugrás a fő tartalomra

Hadházy: így jön létre a Fidesz saját, különbejáratú valósága

"A Fidesz választást nyert azzal a hazugsággal, hogy megvéd bennünket a részben az orosz agresszió, részben saját kókler kormányzásuk okozta válságtól. Milliókat csaptak be, és ha tétlenül nézzük, megint milliókat fognak becsapni" - írta közösségi oldalán Hadházy Ákos. 

"Tegnapi hír, hogy érkezik az eddigi legmocskosabb, „nemzeti konzultációnak” nevezett propagandaakció, az Oroszország elleni szankciókról. Pont ez hiányzott most, egy jó „nemzeti konzultáció”! Manapság, amikor sorra zárnak be az önkormányzati intézmények, amikor az óvodásoknak csak fél kiflit tudnak adni, amikor olyan drága lett az energia és az ennivaló, hogy emberek tömegei számolgatnak kétségbeesetten, a kormányzó pártnak támadt egy ötlete: küld mindenkinek egy levelet, és még meg is tolná az egészet pár milliárd forintnyi hirdetéssel" - olvasható a független országgyűlési képviselő bejegyzésébe,. 

Hadházy szerint a kormány nem a gazdasági válságot akarja kezelni, hanem az emberek haragját akarja irányítani. Nemes egyszerűséggel meg akarja mondani, hogy ki a hibás, mielőtt még azt találná gondolni bárki, hogy a 13. éve, kétharmados többséggel kormányzó Fidesznek némi köze lehet a megélhetési válsághoz - fogalmazott a politikus. 

"És a dolog működik! Egy felmérés szerint már az ellenzéki szavazók többsége is felmondja a kormány álláspontját az ukrajnai háború és a szankciók ügyében. A dolog így működik, a kormány eluralja a kommunikációt, és a bevált goebbelsi módszerrel a hányásig ismétli a szlogenjeit. A végén már az is elhiszi, aki amúgy nem akarta, egyszerűen az idegrendszer megadja magát. Így jön létre a Fidesz saját, különbejáratú valósága." - írta.

"Mi erre a helyes ellenzéki válasz? A bátor visszavonulás? Hallgassunk arról, hogy a szankciók amúgy bizonyítottan működnek és a fegyverszállításon kívül az egyetlen eszközt jelentik az orosz agresszió megállítására? Ne beszéljünk az igazságról? Ne beszéljünk arról, hogy az őrült válságot az orosz agresszió és a kormány inkompetenciája okozza? Amíg tétlenül nézzük a propaganda sortüzeit, minden kommunikációs csatát el fogunk veszíteni, minden választást el fogunk veszteni és mindent megérdemlünk, ami az országban velünk történik" - tette hozzá. 

"Ha nem teszünk ellene, a propaganda győzni fog annak ellenére, hogy a hazug, inkompetens és korrupt kormány okozta válság valóban hatalmas feszültségeket fog kelteni. De ezek a feszültségek csak akkor hoznak bármiféle változást ha azt jó helyre irányítjuk és konkrét, elérhető követelések elérésére fordítjuk. Két egészen konkrét követelés megfogalmazása egyszerűen elkerülhetetlen: az MTVA vezetőjének leváltása és a fizetett kormányhirdetéseket tiltó törvény elfogadása. Vissza kell foglalni a „köznek” csúfolt az állami médiát!" - jegyezte meg. 

"Tanuljunk a történelemből! Ne felejtsük el, hogy 1848-ban a márciusi ifjak a nyomdát foglalták el, 1956-ban pedig a rádiót ostromolták meg a forradalmárok. Mert pontosan tudták, hogy tömegtájékoztatás nélkül mit sem érnek. Ezen érdemes gondolkodni nekünk is!" - zárta bejegyzését Hadházy Ákos.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Orbán: ha egy nő vállalja, hogy 25 és 30 éves kora között vállal gyereket, akkor 30 éves koráig nem kell majd szja-t fizetnie

Fotó: MTI/Máthé Zoltán A hosszútávú gázszerződésről, a kormány családpolitikájáról és a kormányzati intézkedések zöld szempontjairól is szó volt hétfőn az Országgyűlésben az azonnali kérdések és válaszok órájában. Orbán Viktor miniszterelnök a tervezett családpolitikai intézkedések között említette: ha egy nő vállalja, hogy 25 és 30 éves kora között vállal gyereket, akkor 30 éves koráig nem kell majd szja-t fizetnie - írta az MTI. Dúró Dóra (Mi Hazánk) kevésnek és nem elég hatékonynak tartotta a kormány családpolitikai intézkedéseit. Szerinte a gyermekvállalás helyett ma az sokkal jobban foglalkoztatja a családokat, hogy ki tudják-e fizetni a rezsit, lesz-e tanár az iskolákban és hogyan oldják meg, ha ismét online oktatás lesz. Kitért arra, hogy a multinacionális kereskedelmi láncok és az autógyárak annyi pénzt visznek ki az országból, amennyit a kormány a rezsivédelmi alapra fordít. Sürgette a lakhatási problémák megoldását, a gyermekek után járó családi adókedvezmény inflációkövetővé

610 ezer forinttal tartozott, elvette a nyugdíjas férfi házát a végrehajtó

Az egyedül élő, beteg férfi 40 millió forintot érő családi házát 15 millió forintért adta el egy budapesti végrehajtó cég. Az ongai Németh Károly 610.000 forintos alaptartozása az elmúlt tíz évben a kamatok miatt a tízszeresére nőtt. A férfi fizetne, a nyugdíjából levonhatnák a részleteket, de a bíróság már nem reagált a kérvényeire, a végrehajtás elhalasztására, jogerőre emelkedett az eljárás - írja a Blikk értesüléseire hivatkozva az ATV . Az új tulajdonos , a Budapesti Ingatlanforgalmi Kft. 15 millió forintot fizetett az ingatlanért. "Elismerem a tartozásom, fizetni akarok, mégis utcára tettek. Próbáltam kérvényezni, hogy kaphassak egy kis időt, de senki nem segített. Onga polgármestere elhajtott, mondván, nem az ő hatásköre, a bíróságra személyesen mentem be egy halasztási kérelemmel, majd a végrehajtótól tudtam meg, hogy elutasították, mert én hivatalos választ nem kaptam" - mondta a lapnak a férfi. Kádár Petra Pálma végrehajtó elmondta, a rendőröknek nem akadt dolguk, N

Palkovics elmondta, mi a legoptimistább forgatókönyv a fűtési szezon átvészelésére

Az elmúlt időszakban jelentősen csökkent Magyarország energiakitettsége - mondta a technológiai és ipari miniszter kedden az 52. Nemzetközi Gázkonferencián, Siófokon. Palkovics László az eseményt megnyitó előadásában hozzátette: tíz éve az országnak csak két földgázátadó helye volt, jelenleg - bár az infrastruktúra megvan -, csak Szlovénia felé nem működik a gáz átadása és átvétele. "Most északi és keleti irányból kevesebb földgáz érkezik, de a hosszútávú földgázvásárlási szerződések és a piaci viszonyok lehetővé teszik, hogy a szükséges földgázt be tudjuk szerezni" - jelentette ki. Közölte: a hazai földgáztároló-kapacitás töltöttsége hétfő reggel 72 százalékos volt. Azt mondta, "ha (...) a déli irányból érkezik földgáz, a piacról tudunk gázt szerezni, a legoptimistább forgatókönyv szerint a fűtési szezont úgy át tudjuk vészelni, hogy nem fogy el a kereskedelmi gázmennyiség, csak valamikor márciusban. A tárolóink töltöttsége biztosítja, hogy ez a tél kezelhető lesz"