Hadházy: a legnagyobb kérdés az, hogy Brüsszelben végre megértették-e, hogy az egész Orbán-rendszer lényege a korrupció

Az EU „kormánya”, a Bizottság súlyos, de várható döntést hozott, amikor egy átlagember számára felfoghatatlanul sok pénz (több mint 3000 milliárd forint) felfüggesztésére tett javaslatot a Tanácsnak - írta közösségi oldalán Hadházy Ákos. 

A független országgyűlési képviselő szerint a Bizottság nyitva hagyott egy kiskaput: ha a kormány megfelelő döntéseket hoz, akkor a büntetés csökkenthető. Úgy véli, "a legnagyobb kérdés az lesz, hogy Brüsszelben végre, több mint egy évtized parttalan jogászkodás után megértették-e, hogy nem egy adott jogszabály egy adott rendelkezésével van a baj, hanem az egész Orbán-rendszer lényege a korrupció."

"Johannes Hahn költségvetési biztos ma sokat beszélt az „integritási hatóságról”, mintha az bármit is érne, ha Orbán Viktor nevezi ki a vezetőjét (és már a finom neve is azt mutatja, hogy a kormány a problémák elkenésére akarja használni). Budapesten ugyanis elfogadhatnak új, alibi törvényeket, de valódi intézkedések (pl. az Európai Ügyészséghez csatlakozás, az állami média új, konszenzusos vezetőjének kinevezése vagy az évi 50 milliárdos propaganda hirdetések betiltása) nélkül nem változik semmi." - írta Hadházy.  

A politikus leszögezte: az ellenzék nem a pénzek megvonásában érdekelt, hanem abban, hogy "az EU addig ne adjon pénzt, amíg pl.  nem csatlakozunk az Európai Ügyészséghez, vagy a közmédiát nem konszenzusos vezető vezeti, vagy a bíróságok függetlensége nem biztosított." 

"Legvégül pedig talán a legfontosabb: ez a döntés arra lehet jó, hogy az EU ne ártson azzal, hogy finanszírozza Orbán embereit a szabadon ellopható pénzekkel. A szabadságot azonban nem az Eu fogja kivívni helyettünk, azt csak mi magunk tudjuk megtenni"- zárta bejegyzését Hadházy Ákos.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések