Ugrás a fő tartalomra

Hadházy: a legnagyobb kérdés az, hogy Brüsszelben végre megértették-e, hogy az egész Orbán-rendszer lényege a korrupció

Az EU „kormánya”, a Bizottság súlyos, de várható döntést hozott, amikor egy átlagember számára felfoghatatlanul sok pénz (több mint 3000 milliárd forint) felfüggesztésére tett javaslatot a Tanácsnak - írta közösségi oldalán Hadházy Ákos. 

A független országgyűlési képviselő szerint a Bizottság nyitva hagyott egy kiskaput: ha a kormány megfelelő döntéseket hoz, akkor a büntetés csökkenthető. Úgy véli, "a legnagyobb kérdés az lesz, hogy Brüsszelben végre, több mint egy évtized parttalan jogászkodás után megértették-e, hogy nem egy adott jogszabály egy adott rendelkezésével van a baj, hanem az egész Orbán-rendszer lényege a korrupció."

"Johannes Hahn költségvetési biztos ma sokat beszélt az „integritási hatóságról”, mintha az bármit is érne, ha Orbán Viktor nevezi ki a vezetőjét (és már a finom neve is azt mutatja, hogy a kormány a problémák elkenésére akarja használni). Budapesten ugyanis elfogadhatnak új, alibi törvényeket, de valódi intézkedések (pl. az Európai Ügyészséghez csatlakozás, az állami média új, konszenzusos vezetőjének kinevezése vagy az évi 50 milliárdos propaganda hirdetések betiltása) nélkül nem változik semmi." - írta Hadházy.  

A politikus leszögezte: az ellenzék nem a pénzek megvonásában érdekelt, hanem abban, hogy "az EU addig ne adjon pénzt, amíg pl.  nem csatlakozunk az Európai Ügyészséghez, vagy a közmédiát nem konszenzusos vezető vezeti, vagy a bíróságok függetlensége nem biztosított." 

"Legvégül pedig talán a legfontosabb: ez a döntés arra lehet jó, hogy az EU ne ártson azzal, hogy finanszírozza Orbán embereit a szabadon ellopható pénzekkel. A szabadságot azonban nem az Eu fogja kivívni helyettünk, azt csak mi magunk tudjuk megtenni"- zárta bejegyzését Hadházy Ákos.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Orbán: ha egy nő vállalja, hogy 25 és 30 éves kora között vállal gyereket, akkor 30 éves koráig nem kell majd szja-t fizetnie

Fotó: MTI/Máthé Zoltán A hosszútávú gázszerződésről, a kormány családpolitikájáról és a kormányzati intézkedések zöld szempontjairól is szó volt hétfőn az Országgyűlésben az azonnali kérdések és válaszok órájában. Orbán Viktor miniszterelnök a tervezett családpolitikai intézkedések között említette: ha egy nő vállalja, hogy 25 és 30 éves kora között vállal gyereket, akkor 30 éves koráig nem kell majd szja-t fizetnie - írta az MTI. Dúró Dóra (Mi Hazánk) kevésnek és nem elég hatékonynak tartotta a kormány családpolitikai intézkedéseit. Szerinte a gyermekvállalás helyett ma az sokkal jobban foglalkoztatja a családokat, hogy ki tudják-e fizetni a rezsit, lesz-e tanár az iskolákban és hogyan oldják meg, ha ismét online oktatás lesz. Kitért arra, hogy a multinacionális kereskedelmi láncok és az autógyárak annyi pénzt visznek ki az országból, amennyit a kormány a rezsivédelmi alapra fordít. Sürgette a lakhatási problémák megoldását, a gyermekek után járó családi adókedvezmény inflációkövetővé

610 ezer forinttal tartozott, elvette a nyugdíjas férfi házát a végrehajtó

Az egyedül élő, beteg férfi 40 millió forintot érő családi házát 15 millió forintért adta el egy budapesti végrehajtó cég. Az ongai Németh Károly 610.000 forintos alaptartozása az elmúlt tíz évben a kamatok miatt a tízszeresére nőtt. A férfi fizetne, a nyugdíjából levonhatnák a részleteket, de a bíróság már nem reagált a kérvényeire, a végrehajtás elhalasztására, jogerőre emelkedett az eljárás - írja a Blikk értesüléseire hivatkozva az ATV . Az új tulajdonos , a Budapesti Ingatlanforgalmi Kft. 15 millió forintot fizetett az ingatlanért. "Elismerem a tartozásom, fizetni akarok, mégis utcára tettek. Próbáltam kérvényezni, hogy kaphassak egy kis időt, de senki nem segített. Onga polgármestere elhajtott, mondván, nem az ő hatásköre, a bíróságra személyesen mentem be egy halasztási kérelemmel, majd a végrehajtótól tudtam meg, hogy elutasították, mert én hivatalos választ nem kaptam" - mondta a lapnak a férfi. Kádár Petra Pálma végrehajtó elmondta, a rendőröknek nem akadt dolguk, N

Palkovics elmondta, mi a legoptimistább forgatókönyv a fűtési szezon átvészelésére

Az elmúlt időszakban jelentősen csökkent Magyarország energiakitettsége - mondta a technológiai és ipari miniszter kedden az 52. Nemzetközi Gázkonferencián, Siófokon. Palkovics László az eseményt megnyitó előadásában hozzátette: tíz éve az országnak csak két földgázátadó helye volt, jelenleg - bár az infrastruktúra megvan -, csak Szlovénia felé nem működik a gáz átadása és átvétele. "Most északi és keleti irányból kevesebb földgáz érkezik, de a hosszútávú földgázvásárlási szerződések és a piaci viszonyok lehetővé teszik, hogy a szükséges földgázt be tudjuk szerezni" - jelentette ki. Közölte: a hazai földgáztároló-kapacitás töltöttsége hétfő reggel 72 százalékos volt. Azt mondta, "ha (...) a déli irányból érkezik földgáz, a piacról tudunk gázt szerezni, a legoptimistább forgatókönyv szerint a fűtési szezont úgy át tudjuk vészelni, hogy nem fogy el a kereskedelmi gázmennyiség, csak valamikor márciusban. A tárolóink töltöttsége biztosítja, hogy ez a tél kezelhető lesz"