Levélben fenyegetik kirúgással a lázadó tanárokat

Bruzák Noémi/MTI
Péntek délelőtt levelet kaptak a tankerületi központoktól az elmúlt napokban szervezett polgári engedetlenségi akcióban részt vevő pedagógusok, amelyben felszólították őket, hogy “a jövőben hasonló magatartástól tartózkodjanak”, mert a munkamegtagadás ezen formája “alapot ad a munkáltatói rendkívüli felmentésre”. Többen a közösségi oldalaikon osztották meg a dokumentumot, volt olyan tanár, aki arról is beszámolt, hogy a tankerület munkatársai személyesen vitték házhoz a levelet - írta a Népszava.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) arra figyelmeztette az érintetteket, a dokumentumot semmiképpen ne írják alá, hogy még véletlenül se legyen olyan értelmezése, hogy tudomásul vették vagy elfogadták a felmentést mint jogkövetkezményt.

A szakszervezet arra is emlékeztetett, hogy a Munka törvénykönyve szerint ilyen esetekben a szankcióknak arányosnak kell lenniük, egy néhány órás engedetlenségért pedig nem arányos a jogviszony azonnali hatályú felfüggesztése. Amennyiben ez mégis bekövetkezne, a PDSZ azt javasolja az érintetteknek, forduljanak bírósághoz, a jogi eljárásban a szakszervezet segít.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések