Pedagógusok Szakszervezete: 18 fokban nem lehet tanítani télen

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) azonnali intézkedéseket sürget az energia- és élelmiszerárak emelkedésének kompenzálására az iskolák számára.

A szakszervezet MTI-hez szerdán eljuttatott közleménye szerint elvárják a kormánytól, hogy a jogszabályban előírt 20-22 Celsius-fokos hőmérsékletet biztosítsa az oktatási és nevelési intézmények számára, fenntartótól függetlenül. Vagyis a kormány nyújtson pénzügyi fedezetet az energia megvásárlásához, "az egekbe szökő rezsi" kifizetéséhez - tették hozzá.

A PSZ mielőbbi, egyértelmű nyilatkozatot vár a kormánytól azzal kapcsolatban, hogy hány Celsius-fokos hőmérsékletet fognak biztosítani az iskoláknak, mert úgy vélik, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter nem nyilatkozott egyértelműen erről a múlt csütörtöki Kormányinfón. Úgy folytatták: a nevelési-oktatási intézmények működéséről szóló kormányrendelet a 20 Celsius-fokos hőmérsékletet írja elő minimumként. A PSZ szerint a 20 Celsius-fok is kevés, ezért az állami intézményekben előírt 18 Celsius-fok "semmiképp sem vonatkozhat" oktatási és nevelési intézményekre.

A szakszervezet ugyancsak elvárja, hogy a gyermekek, diákok érdekében a kormány támogassa azokat az önkormányzatokat, amelyek az energiaválság miatt arra kényszerülnek, hogy bezárjanak köznevelési feladatokat ellátó uszodákat, tornacsarnokokat.

Mindemellett a PSZ további intézkedéseket követel a kormánytól annak érdekében, hogy a drasztikus élelmiszerár-emelkedés miatt egyetlen gyermeknek se kelljen lemondania a közétkezését. Arra szólították fel a kormányt, hogy nemcsak a háromgyermekeseknek, hanem minden család számára kompenzálja az emelkedő árakat emelt összegű családi pótlékkal.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések