Ugrás a fő tartalomra

Rusvai azt tanácsolja, aki már egyszer átesett a betegségen, ne oltassa be magát többször

A virológus többek között arról beszélt a Reggeliben, hogy hiba volt-e kínai vakcinával oltani az idősebb korosztályt, és azt is elárulta, hogy három oltás után ő kérni fogja-e a negyediket.

A szakember szerint amikor másfél évvel ezelőtt a kínai vakcina piacra került, nem lehetett még sok mindent tudni róla.

"Vakcinaínség volt, tehát sem a kínai, sem az orosz vakcina behozatala nem volt hiba" – mondta, hiszen akkoriban még nem lehetett tudni, milyen ütemben érkezik majd a többi oltóanyag.

Elmondása szerint azt, hogy az időseket nem olyan hatékonyan védi a Sinopharm, nem lehetett előre megjósolni.  Később derült csak ki, hogy a kínai oltóanyag 100 emberből körülbelül csak 64 számára nyújt védettséget. 

A Reggeliben arról is beszélt, hogy a vakcinákkal szembeni hatékonysági elvárás hivatalosan 60 százalék, így ennek megfelel a Sinopharm. Véleménye szerint a kínai vakcinával való oltás határozottan jobb döntés volt, mintha sok ember vakcina nélkül maradt volna - olvasható az RTL oldalán. Emellett minden esetben van mellette és ellene érv. Rusvai szerint hiába kisebb a Sinopharm hatékonysága, a többi vakcinához képes enyhébb a mellékhatása.

A virológus a Reggeliben arról is beszélt, hogy már az ötödik oltásra is lehet regisztrálni, azonban múlt év augusztusi harmadik oltása után nem kívánja negyedszer is beoltatani magát.

"Mindenkinek, aki már egyszer átesett a betegségen, azt tanácsolom, hogy ne oltassa be magát többször, mert fölösleges" – mondta. Szerinte ezeknek az embereknek a szervezete már bizonyított, hogy képes leküzdeni a koronavírus-fertőzést.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Orbán: ha egy nő vállalja, hogy 25 és 30 éves kora között vállal gyereket, akkor 30 éves koráig nem kell majd szja-t fizetnie

Fotó: MTI/Máthé Zoltán A hosszútávú gázszerződésről, a kormány családpolitikájáról és a kormányzati intézkedések zöld szempontjairól is szó volt hétfőn az Országgyűlésben az azonnali kérdések és válaszok órájában. Orbán Viktor miniszterelnök a tervezett családpolitikai intézkedések között említette: ha egy nő vállalja, hogy 25 és 30 éves kora között vállal gyereket, akkor 30 éves koráig nem kell majd szja-t fizetnie - írta az MTI. Dúró Dóra (Mi Hazánk) kevésnek és nem elég hatékonynak tartotta a kormány családpolitikai intézkedéseit. Szerinte a gyermekvállalás helyett ma az sokkal jobban foglalkoztatja a családokat, hogy ki tudják-e fizetni a rezsit, lesz-e tanár az iskolákban és hogyan oldják meg, ha ismét online oktatás lesz. Kitért arra, hogy a multinacionális kereskedelmi láncok és az autógyárak annyi pénzt visznek ki az országból, amennyit a kormány a rezsivédelmi alapra fordít. Sürgette a lakhatási problémák megoldását, a gyermekek után járó családi adókedvezmény inflációkövetővé

610 ezer forinttal tartozott, elvette a nyugdíjas férfi házát a végrehajtó

Az egyedül élő, beteg férfi 40 millió forintot érő családi házát 15 millió forintért adta el egy budapesti végrehajtó cég. Az ongai Németh Károly 610.000 forintos alaptartozása az elmúlt tíz évben a kamatok miatt a tízszeresére nőtt. A férfi fizetne, a nyugdíjából levonhatnák a részleteket, de a bíróság már nem reagált a kérvényeire, a végrehajtás elhalasztására, jogerőre emelkedett az eljárás - írja a Blikk értesüléseire hivatkozva az ATV . Az új tulajdonos , a Budapesti Ingatlanforgalmi Kft. 15 millió forintot fizetett az ingatlanért. "Elismerem a tartozásom, fizetni akarok, mégis utcára tettek. Próbáltam kérvényezni, hogy kaphassak egy kis időt, de senki nem segített. Onga polgármestere elhajtott, mondván, nem az ő hatásköre, a bíróságra személyesen mentem be egy halasztási kérelemmel, majd a végrehajtótól tudtam meg, hogy elutasították, mert én hivatalos választ nem kaptam" - mondta a lapnak a férfi. Kádár Petra Pálma végrehajtó elmondta, a rendőröknek nem akadt dolguk, N

Palkovics elmondta, mi a legoptimistább forgatókönyv a fűtési szezon átvészelésére

Az elmúlt időszakban jelentősen csökkent Magyarország energiakitettsége - mondta a technológiai és ipari miniszter kedden az 52. Nemzetközi Gázkonferencián, Siófokon. Palkovics László az eseményt megnyitó előadásában hozzátette: tíz éve az országnak csak két földgázátadó helye volt, jelenleg - bár az infrastruktúra megvan -, csak Szlovénia felé nem működik a gáz átadása és átvétele. "Most északi és keleti irányból kevesebb földgáz érkezik, de a hosszútávú földgázvásárlási szerződések és a piaci viszonyok lehetővé teszik, hogy a szükséges földgázt be tudjuk szerezni" - jelentette ki. Közölte: a hazai földgáztároló-kapacitás töltöttsége hétfő reggel 72 százalékos volt. Azt mondta, "ha (...) a déli irányból érkezik földgáz, a piacról tudunk gázt szerezni, a legoptimistább forgatókönyv szerint a fűtési szezont úgy át tudjuk vészelni, hogy nem fogy el a kereskedelmi gázmennyiség, csak valamikor márciusban. A tárolóink töltöttsége biztosítja, hogy ez a tél kezelhető lesz"