Rusvai azt tanácsolja, aki már egyszer átesett a betegségen, ne oltassa be magát többször

A virológus többek között arról beszélt a Reggeliben, hogy hiba volt-e kínai vakcinával oltani az idősebb korosztályt, és azt is elárulta, hogy három oltás után ő kérni fogja-e a negyediket.

A szakember szerint amikor másfél évvel ezelőtt a kínai vakcina piacra került, nem lehetett még sok mindent tudni róla.

"Vakcinaínség volt, tehát sem a kínai, sem az orosz vakcina behozatala nem volt hiba" – mondta, hiszen akkoriban még nem lehetett tudni, milyen ütemben érkezik majd a többi oltóanyag.

Elmondása szerint azt, hogy az időseket nem olyan hatékonyan védi a Sinopharm, nem lehetett előre megjósolni.  Később derült csak ki, hogy a kínai oltóanyag 100 emberből körülbelül csak 64 számára nyújt védettséget. 

A Reggeliben arról is beszélt, hogy a vakcinákkal szembeni hatékonysági elvárás hivatalosan 60 százalék, így ennek megfelel a Sinopharm. Véleménye szerint a kínai vakcinával való oltás határozottan jobb döntés volt, mintha sok ember vakcina nélkül maradt volna - olvasható az RTL oldalán. Emellett minden esetben van mellette és ellene érv. Rusvai szerint hiába kisebb a Sinopharm hatékonysága, a többi vakcinához képes enyhébb a mellékhatása.

A virológus a Reggeliben arról is beszélt, hogy már az ötödik oltásra is lehet regisztrálni, azonban múlt év augusztusi harmadik oltása után nem kívánja negyedszer is beoltatani magát.

"Mindenkinek, aki már egyszer átesett a betegségen, azt tanácsolom, hogy ne oltassa be magát többször, mert fölösleges" – mondta. Szerinte ezeknek az embereknek a szervezete már bizonyított, hogy képes leküzdeni a koronavírus-fertőzést.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések