Volt TEK-esekből és katonákból szerveződik az első magyar magánhadsereg

Az alapító szerint a csoport a harcok végeztével akár Ukrajnában is elláthat majd rendfenntartói feladatokat - írta az ATV.

Már az orosz-ukrán háború előtt megkezdte különleges "fegyveres biztonsági őrök" toborzását Bagjos Richárd volt honvéd. A katonai vállalkozó most a növekedés.hu-nak adott interjújában beszélt arról, hogy hogyan áll Magyarország első zsoldosokból álló magánhadserege.

Bagjos elmondta lapnak, hogy több nemzetközi partner is beszállt a cégbe, aminek a bejegyzése éppen folyamatban van a Seychelle szigeteken. A Falcon Forces elnevezésű magánsereg legénysége várhatóan nemzetközi lesz, a vállalkozó szerint többen jelentkeztek külföldről, például Grúziából, Moldáviából, Zanzibárból és Kolumbiából.

A jelentkező zsoldosok életkora 33 és 35 év közé tehető és mindenkinek van rendvédelmi múltja: Bagjos kiemelte, hogy hat volt TEK-es, és kettő, korábban rendőrként és katonaként dolgozó nő is a csapatot fogja erősíteni.

A cég az alapító szerint Dél-Amerikát leszámítva a világ bármelyik pontján nyitott lesz munkavégzésre, az előbbi esetében is csak a spanyol nyelvtudás hiánya akadályozza őket. Bagjos Richárd arról is beszámolt, hogy egy ukrán üzletembertől már a háború kezdete után nem sokkal kaptak egy ajánlatot, azonban végül nem vállalták el a munkát. A vállalkozó szerint azonban nincs kizárva, hogy később itt is dolgozzanak.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések