Ugrás a fő tartalomra

A DK szerint az EP azt javasolja rezsiügyben a tagállamoknak, amit az árnyékkormány tenne Magyarországon

Az Európai Parlament azt javasolja a tagállamoknak rezsiügyben, amit a Demokratikus Koalíció (DK) árnyékkormánya tenne Magyarországon - jelentette ki csütörtöki, online sajtótájékoztatóján a párt ügyvezető alelnöke.

Molnár Csaba azt mondta, hogy a többi tagállamban messze nem akkora a baj, mint Magyarországon, de Európa a "magyarnál sokkal kevésé emelkedő rezsiköltségekkel szemben is" védeni akarja a polgárait.

Az EP-képviselő emlékeztetett, hogy a DK korábban egy rezsimoratórium bevezetését kezdeményezte. Magyarázatként hozzátette, ennek alapján 2023. június 30-ig nem lehetne kikapcsolni a gázt és az áramot azoknál, akiknek idén augusztus 1-jén nem volt egy hónapot meghaladó tartozásuk, és továbbra is kifizetik a január és augusztus közötti átlagos havi számlaértéket.

Az árnyék-kancelláriaminiszter kiemelte, az EP ezügyben arra figyelmezteti a tagállamokat, hogy nem szabad kizárni az energiaszolgáltatásból azokat a fogyasztókat, akik nem engedhetik meg maguknak a növekvő energiaszámláik kifizetését.

Molnár Csaba visszautalt, hogy az árnyékkormány a szociális és a jövedelmi helyzet alapján egy rezsitámogatási rendszert dolgozna ki. Az EP pedig a lakhatás, az alapvető szociális szükségletekhez való hozzáférés és a szociális infrastruktúra terén fogalmaz meg feladatokat - közölte. (MTI)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az Aldi munkavállalókat keres a fővárosban és környékén

Bolti eladókat keres az Aldi, amely a fővárosban és Pest megyében mintegy 100 betölthető álláshellyel rendelkezik, ezért február 10-én Budapesten toborzó napot tart - közölte az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. pénteken az MTI-vel. Előzetes regisztráció nélkül bármely álláskereső részt vehet a jövő csütörtöki toborzó rendezvényen, ahol 10-18 óra között várják az érdeklődőket Budapesten, az Erzsébet téri Akvárium Klubban. A résztvevők személyesen találkozhatnak az Aldi áruházvezetőivel és HR munkatársaival a toborzó napon. A nyitott pozíciók iránt érdeklődőknek elég egy aktuális papíralapú önéletrajzzal érkezniük a rendezvényre, ahol a feladatkörökről, juttatásokról szóló tájékoztatás után a helyszínen sor kerülhet egy személyes interjúra, a cég pedig akár a helyszínen ajánlatot is tesz. Hozzátették, a fővárosban az Aldi bolti eladóinak kezdőbére heti 40 órás munkavégzésnél bruttó 377 100 forint, a pozícióban elérhető legmagasabb bér pedig bruttó 474 900 forint.   Az MTI érdeklődésére k

Többszörösére nő a határon túli oktatási-nevelési támogatás

Többszörösére emeli a magyar kormány a határon túli oktatási-nevelési támogatást - jelentette be Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a Magyar Állandó Értekezlet (MÁÉRT) pénteki budapesti ülése utáni sajtótájékoztatón. A tanácskozás zárónyilatkozatát minden jelenlévő aláírta. Elmondta: jelenleg 22 ezer 400 forint a támogatás összege, gyermekenként és tanévenként. A megemelt juttatást a kárpátaljai magyarok már mostantól, a többi nemzetrész a következő tanévtől kaphatja meg. Jelenleg összesen 225 ezren részesülnek a támogatásban. A miniszterelnök-helyettes kijelentette: a Kárpátaljának járó támogatásokat semmilyen körülmények között nem csökkentik, sőt emelik, ők vannak a legnehezebb helyzetben. "Háború ide, energiaválság oda", vannak területek, amelyeknek erős jelzést kell küldeni, hogy a nemzeti célokból nem engednek - húzta alá. Kitért arra, hogy a szociális támogatásokat például sok esetben személyesen juttatják el az intézményes keretek mellett. Ezért minden olyan magyar

A fideszes képviselők nem ítélték el Oroszországot az Európai Parlamentben

Jelentős többséggel, 494 igen, 58 nem és 44 tartózkodó szavazat mellett elfogadta az Európai Parlament azt az állásfoglalást, amely a Vlagyimir Putyin rezsimje által ukrán civilek ellen elkövetett bűntettek miatt a terrorizmust támogató állammá nyilvánította Oroszországot, számolt be Facebook-oldalán Ujhelyi István európai parlamenti képviselő. Mint írja: az EP állásfoglalása egyértelművé teszi, hogy az orosz agresszor által az ukrán lakosság és polgári infrastruktúra ellen elkövetett szándékos támadások kimerítik a háborús bűncselekmények fogalmát és azok terrorcselekménynek minősülnek.  "A Fidesz EP-képviselői azonban nyilvánvalóan a magyar kormány utasításait követve sunyi módon nem nyomtak gombot a szavazáskor, vagyis bár bent ültek a plenáris teremben, mégsem foglaltak állást az ügyben" – számolt be Ujhelyi István, aki szerint ezzel egyértelművé tették, hogy hogyan viszonyulnak a háborús agresszor rezsimjéhez és hogyan a közös európai értékekhez. „Fájdalmas és szégyente