Ugrás a fő tartalomra

A Fidesz képmutatónak nevezte Karácsony baloldali politikustársait

Álszentek és képmutatók Karácsony Gergely baloldali politikustársai, mert miközben bírálják a kilakoltatásokat, 2019 novembere óta több száz kilakoltatás volt Budapest baloldali kerületeiben - közölte a Fidesz budapesti szervezete a Facebook-oldalán csütörtökön.

"A baloldal szociális érzékenysége mindig csak a választási kampányígéretekre és hangzatos sajtónyilatkozatokra korlátozódik, a gyakorlatban már egészen mást mutatnak" - fogalmaz a bejegyzésben a Fidesz Budapest.

Közlésük szerint a legtöbb kilakoltatás a volt momentumos Déri Tibor kerületében (IV. kerület) volt, összesen 124 alkalommal.

A XIII. kerület a második a listán 111 kilakoltatással, Józsefvárosban pedig már 80-nál tart az utcára tett családok száma - tették hozzá, rámutatva: nincs olyan baloldali vezetésű kerület Budapesten, ahol ne történt volna kilakoltatás 2019 novembere óta.

"Hol van ilyenkor A Város Mindenkié mozgalom, hol vannak ilyenkor a szigorú tekintetű, baloldali országgyűlési képviselők, hogy megakadályozzák a rendőri intézkedést?" - tették fel a kérdést.

Hozzátették, a "függetlenobjektív" sajtó sem volt hangos a Déri Tibor, Tóth József (XIII. kerület), Pikó András (VIII. kerület) vezette és a többi baloldali kerületben történt kilakoltatástól.

 "Elég Karácsony Gergely és baloldali politikustársainak hazugságaiból és alaptalan vádaskodásából!" - olvasható a Fidesz Budapest bejegyzésében, amelyben térképen mutatják, hogy a baloldal által irányított kerületekben hány lakásból kerültek utcára emberek. 

Baloldali vezetésű kerületek ötszáz családot lakoltattak ki az elmúlt három év alatt - mondta Hassay Zsófia, a Fidesz-KDNP fővárosi képviselője csütörtökön Budapesten.

A kormánypárti politikus ajtótájékoztatón kijelentette, hogy Karácsony Gergely és a baloldali városvezetők választási programjának lakhatással kapcsolatos ígéretei megmaradtak az ígéretek szintjén, egy javaslat sem valósult meg közülük. Példaként említette, hogy ígéretet tettek a fővárosi bérlakásépítési program elindítására, az első fővárosi lakástársaság és lakásügyi ombudsmani poszt létrehozására is.

Ezzel szemben - folytatta - az elmúlt időszakban "döbbenetes adatok" kerültek napvilágra a baloldali vezetésű kerületek kilakoltatási számairól. 2019 novembere óta a VI. kerületben 124, a XIII. kerületben 111, a VIII. kerületben 80, a VII. kerületben 65, a III. kerületben 47 alkalommal végeztek kilakoltatást - sorolta.

Hassay Zsófia feltette a kérdést: hol vannak ilyenkor a fővárosi vezetők, a Város Mindenkié csoport, és miért nem emelték fel a hangjukat ezen kilakoltatások ellen? (MTI)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az Aldi munkavállalókat keres a fővárosban és környékén

Bolti eladókat keres az Aldi, amely a fővárosban és Pest megyében mintegy 100 betölthető álláshellyel rendelkezik, ezért február 10-én Budapesten toborzó napot tart - közölte az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. pénteken az MTI-vel. Előzetes regisztráció nélkül bármely álláskereső részt vehet a jövő csütörtöki toborzó rendezvényen, ahol 10-18 óra között várják az érdeklődőket Budapesten, az Erzsébet téri Akvárium Klubban. A résztvevők személyesen találkozhatnak az Aldi áruházvezetőivel és HR munkatársaival a toborzó napon. A nyitott pozíciók iránt érdeklődőknek elég egy aktuális papíralapú önéletrajzzal érkezniük a rendezvényre, ahol a feladatkörökről, juttatásokról szóló tájékoztatás után a helyszínen sor kerülhet egy személyes interjúra, a cég pedig akár a helyszínen ajánlatot is tesz. Hozzátették, a fővárosban az Aldi bolti eladóinak kezdőbére heti 40 órás munkavégzésnél bruttó 377 100 forint, a pozícióban elérhető legmagasabb bér pedig bruttó 474 900 forint.   Az MTI érdeklődésére k

Többszörösére nő a határon túli oktatási-nevelési támogatás

Többszörösére emeli a magyar kormány a határon túli oktatási-nevelési támogatást - jelentette be Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a Magyar Állandó Értekezlet (MÁÉRT) pénteki budapesti ülése utáni sajtótájékoztatón. A tanácskozás zárónyilatkozatát minden jelenlévő aláírta. Elmondta: jelenleg 22 ezer 400 forint a támogatás összege, gyermekenként és tanévenként. A megemelt juttatást a kárpátaljai magyarok már mostantól, a többi nemzetrész a következő tanévtől kaphatja meg. Jelenleg összesen 225 ezren részesülnek a támogatásban. A miniszterelnök-helyettes kijelentette: a Kárpátaljának járó támogatásokat semmilyen körülmények között nem csökkentik, sőt emelik, ők vannak a legnehezebb helyzetben. "Háború ide, energiaválság oda", vannak területek, amelyeknek erős jelzést kell küldeni, hogy a nemzeti célokból nem engednek - húzta alá. Kitért arra, hogy a szociális támogatásokat például sok esetben személyesen juttatják el az intézményes keretek mellett. Ezért minden olyan magyar

A fideszes képviselők nem ítélték el Oroszországot az Európai Parlamentben

Jelentős többséggel, 494 igen, 58 nem és 44 tartózkodó szavazat mellett elfogadta az Európai Parlament azt az állásfoglalást, amely a Vlagyimir Putyin rezsimje által ukrán civilek ellen elkövetett bűntettek miatt a terrorizmust támogató állammá nyilvánította Oroszországot, számolt be Facebook-oldalán Ujhelyi István európai parlamenti képviselő. Mint írja: az EP állásfoglalása egyértelművé teszi, hogy az orosz agresszor által az ukrán lakosság és polgári infrastruktúra ellen elkövetett szándékos támadások kimerítik a háborús bűncselekmények fogalmát és azok terrorcselekménynek minősülnek.  "A Fidesz EP-képviselői azonban nyilvánvalóan a magyar kormány utasításait követve sunyi módon nem nyomtak gombot a szavazáskor, vagyis bár bent ültek a plenáris teremben, mégsem foglaltak állást az ügyben" – számolt be Ujhelyi István, aki szerint ezzel egyértelművé tették, hogy hogyan viszonyulnak a háborús agresszor rezsimjéhez és hogyan a közös európai értékekhez. „Fájdalmas és szégyente