Ugrás a fő tartalomra

Átadták nyilatkozatukat a Belügyminisztériumban a kölcseys tanárok

Antidemokratikus, rendőrállami intézkedésnek nevezték a Kölcsey gimnázium tanárai tiltakozó kollégáik kirúgását a Belügyminisztérium illetékesének átadott nyilatkozatukban. A szülői munkaközösség egy petíciót adott át a minisztériumnak, amelyben a felmentett tanárok visszahelyezését követelték - számolt be a Szabad Európa.

Hétfő délután a Kölcsey Ferenc Gimnázium tiltakozó tanárai, diákjai és szülői az iskola épületétől a Belügyminisztériumhoz vonultak, hogy átadjanak két dokumentumot. Ezt át is vették tőlük a minisztérium hátsó bejárati portáján.

Nem fogadják el öt tanártársuk elbocsátását, mert az súlyosan sérti diákjaik tanuláshoz való jogát, nem arányos büntetése a szabályszegésnek, tovább rombolja a tanárhiánnyal küzdő magyar közoktatást, minden ízében antidemokratikus és rendőrállami intézkedés – ismertette a Kölcsey gimnázium tanárainak nyilatkozatát az iskola egyik pedagógusa. Követelték tanártársaik azonnali rehabilitálását, és érdemi tárgyalásokat az oktatást válságkezeléséhez. A nyilatkozatot 43 pedagógus írta alá az iskolából.

A gimnázium tanárai után a szülői munkaközösség képviselője olvasta fel az általuk írt petíciót, amelyet közlése szerint eddig 1683-an írtak alá kézzel, papíron, az interneten pedig több mint hétezren.

Mint mondta, a szülők célja, hogy védjék a gimnázium tanárait és igazgatóját. A petícióban azt írták, információik szerint felsőbb utasításra bocsátották el a polgári engedetlenségben részt vevő tanárokat. A döntést nem fogadják el, jóvátételét követelik, vagyis helyezzék vissza őket az állásukba. Nem pártpolitikai alapon tiltakoznak, készek cselekedni a tanáraikért. Egyetértenek a szakszervezetek követeléseivel, készek csatlakozni hozzé, ha nem teljesítik kérésüket.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az Aldi munkavállalókat keres a fővárosban és környékén

Bolti eladókat keres az Aldi, amely a fővárosban és Pest megyében mintegy 100 betölthető álláshellyel rendelkezik, ezért február 10-én Budapesten toborzó napot tart - közölte az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. pénteken az MTI-vel. Előzetes regisztráció nélkül bármely álláskereső részt vehet a jövő csütörtöki toborzó rendezvényen, ahol 10-18 óra között várják az érdeklődőket Budapesten, az Erzsébet téri Akvárium Klubban. A résztvevők személyesen találkozhatnak az Aldi áruházvezetőivel és HR munkatársaival a toborzó napon. A nyitott pozíciók iránt érdeklődőknek elég egy aktuális papíralapú önéletrajzzal érkezniük a rendezvényre, ahol a feladatkörökről, juttatásokról szóló tájékoztatás után a helyszínen sor kerülhet egy személyes interjúra, a cég pedig akár a helyszínen ajánlatot is tesz. Hozzátették, a fővárosban az Aldi bolti eladóinak kezdőbére heti 40 órás munkavégzésnél bruttó 377 100 forint, a pozícióban elérhető legmagasabb bér pedig bruttó 474 900 forint.   Az MTI érdeklődésére k

Többszörösére nő a határon túli oktatási-nevelési támogatás

Többszörösére emeli a magyar kormány a határon túli oktatási-nevelési támogatást - jelentette be Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a Magyar Állandó Értekezlet (MÁÉRT) pénteki budapesti ülése utáni sajtótájékoztatón. A tanácskozás zárónyilatkozatát minden jelenlévő aláírta. Elmondta: jelenleg 22 ezer 400 forint a támogatás összege, gyermekenként és tanévenként. A megemelt juttatást a kárpátaljai magyarok már mostantól, a többi nemzetrész a következő tanévtől kaphatja meg. Jelenleg összesen 225 ezren részesülnek a támogatásban. A miniszterelnök-helyettes kijelentette: a Kárpátaljának járó támogatásokat semmilyen körülmények között nem csökkentik, sőt emelik, ők vannak a legnehezebb helyzetben. "Háború ide, energiaválság oda", vannak területek, amelyeknek erős jelzést kell küldeni, hogy a nemzeti célokból nem engednek - húzta alá. Kitért arra, hogy a szociális támogatásokat például sok esetben személyesen juttatják el az intézményes keretek mellett. Ezért minden olyan magyar

A fideszes képviselők nem ítélték el Oroszországot az Európai Parlamentben

Jelentős többséggel, 494 igen, 58 nem és 44 tartózkodó szavazat mellett elfogadta az Európai Parlament azt az állásfoglalást, amely a Vlagyimir Putyin rezsimje által ukrán civilek ellen elkövetett bűntettek miatt a terrorizmust támogató állammá nyilvánította Oroszországot, számolt be Facebook-oldalán Ujhelyi István európai parlamenti képviselő. Mint írja: az EP állásfoglalása egyértelművé teszi, hogy az orosz agresszor által az ukrán lakosság és polgári infrastruktúra ellen elkövetett szándékos támadások kimerítik a háborús bűncselekmények fogalmát és azok terrorcselekménynek minősülnek.  "A Fidesz EP-képviselői azonban nyilvánvalóan a magyar kormány utasításait követve sunyi módon nem nyomtak gombot a szavazáskor, vagyis bár bent ültek a plenáris teremben, mégsem foglaltak állást az ügyben" – számolt be Ujhelyi István, aki szerint ezzel egyértelművé tették, hogy hogyan viszonyulnak a háborús agresszor rezsimjéhez és hogyan a közös európai értékekhez. „Fájdalmas és szégyente