Ugrás a fő tartalomra

Az Alapjogokért Központ szerint a nemváltoztatást akarja népszerűsíteni a köznevelésben az Amnesty International

Az Alapjogokért Központ (AK) szerint a nemváltoztatást akarja népszerűsíteni a köznevelésben az Amnesty International (AI).

Az AK Facebook-bejegyzésében az Amnesty International Magyarország Facebook-oldalán közzétett posztra reagált, amelyben az AI a Befogadó Terek című iskolai projektjét népszerűsíti. A program segíteni szeretné az oktatási rendszeren keresztül a diákok tájékozódását arról, milyen jogok illetik meg a nemi és szexuális kisebbségek tagjait.

Az Alapjogokért Központ erre úgy reagált, hogy "a magyarországi Amnesty most már nyíltan felvállalja, hogy be akarja vinni a szexuális propagandát az iskolákba, sőt, ott a nemváltás-nemátalakítás lehetőségéről akarja győzködni a kiskorúakat".

Az AK véleménye szerint mindez szembemegy "az alkotmány és a törvény betűjével", amely kimondja, hogy iskolai "foglalkozások nem irányulhatnak a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérés, a nem megváltoztatása népszerűsítésére".

Az Amnesty tehát törvénysértésre buzdít, és a szülők kikerülésével akarja "átmosni a gyermekek agyát" - írta az AK.

A központ emlékeztetett arra, hogy az áprilisi választáson és népszavazáson az emberek "nemet mondtak a nyílt társadalom hálózata által guruló dollárokkal pénzelt baloldalra, annak pártjaira és civiljeire", valamint a genderideológiára is, a népszavazáson ugyanis a szavazók 95 százaléka, 3,5 millió ember állt ki a gyermekek védelme mellett.

Habár a gyermekek védelmének ügyét a "Soros György által finanszírozott nyílt társadalom hálózata - és magyarországi kitartottjaik - igyekeztek kigúnyolni", az Alapjogokért Központ szerint látható, hogy sem az Alaptörvény, sem a gyermekvédelmi szabályok, sem a gyermekvédelmi népszavazás nem volt ok nélküli - olvasható a közleményben.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az Aldi munkavállalókat keres a fővárosban és környékén

Bolti eladókat keres az Aldi, amely a fővárosban és Pest megyében mintegy 100 betölthető álláshellyel rendelkezik, ezért február 10-én Budapesten toborzó napot tart - közölte az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. pénteken az MTI-vel. Előzetes regisztráció nélkül bármely álláskereső részt vehet a jövő csütörtöki toborzó rendezvényen, ahol 10-18 óra között várják az érdeklődőket Budapesten, az Erzsébet téri Akvárium Klubban. A résztvevők személyesen találkozhatnak az Aldi áruházvezetőivel és HR munkatársaival a toborzó napon. A nyitott pozíciók iránt érdeklődőknek elég egy aktuális papíralapú önéletrajzzal érkezniük a rendezvényre, ahol a feladatkörökről, juttatásokról szóló tájékoztatás után a helyszínen sor kerülhet egy személyes interjúra, a cég pedig akár a helyszínen ajánlatot is tesz. Hozzátették, a fővárosban az Aldi bolti eladóinak kezdőbére heti 40 órás munkavégzésnél bruttó 377 100 forint, a pozícióban elérhető legmagasabb bér pedig bruttó 474 900 forint.   Az MTI érdeklődésére k

Többszörösére nő a határon túli oktatási-nevelési támogatás

Többszörösére emeli a magyar kormány a határon túli oktatási-nevelési támogatást - jelentette be Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a Magyar Állandó Értekezlet (MÁÉRT) pénteki budapesti ülése utáni sajtótájékoztatón. A tanácskozás zárónyilatkozatát minden jelenlévő aláírta. Elmondta: jelenleg 22 ezer 400 forint a támogatás összege, gyermekenként és tanévenként. A megemelt juttatást a kárpátaljai magyarok már mostantól, a többi nemzetrész a következő tanévtől kaphatja meg. Jelenleg összesen 225 ezren részesülnek a támogatásban. A miniszterelnök-helyettes kijelentette: a Kárpátaljának járó támogatásokat semmilyen körülmények között nem csökkentik, sőt emelik, ők vannak a legnehezebb helyzetben. "Háború ide, energiaválság oda", vannak területek, amelyeknek erős jelzést kell küldeni, hogy a nemzeti célokból nem engednek - húzta alá. Kitért arra, hogy a szociális támogatásokat például sok esetben személyesen juttatják el az intézményes keretek mellett. Ezért minden olyan magyar

A fideszes képviselők nem ítélték el Oroszországot az Európai Parlamentben

Jelentős többséggel, 494 igen, 58 nem és 44 tartózkodó szavazat mellett elfogadta az Európai Parlament azt az állásfoglalást, amely a Vlagyimir Putyin rezsimje által ukrán civilek ellen elkövetett bűntettek miatt a terrorizmust támogató állammá nyilvánította Oroszországot, számolt be Facebook-oldalán Ujhelyi István európai parlamenti képviselő. Mint írja: az EP állásfoglalása egyértelművé teszi, hogy az orosz agresszor által az ukrán lakosság és polgári infrastruktúra ellen elkövetett szándékos támadások kimerítik a háborús bűncselekmények fogalmát és azok terrorcselekménynek minősülnek.  "A Fidesz EP-képviselői azonban nyilvánvalóan a magyar kormány utasításait követve sunyi módon nem nyomtak gombot a szavazáskor, vagyis bár bent ültek a plenáris teremben, mégsem foglaltak állást az ügyben" – számolt be Ujhelyi István, aki szerint ezzel egyértelművé tették, hogy hogyan viszonyulnak a háborús agresszor rezsimjéhez és hogyan a közös európai értékekhez. „Fájdalmas és szégyente