Ugrás a fő tartalomra

Dobrev Klára 25 európai ország nagykövetségének vezetőivel egyeztetett

Huszonöt európai ország nagykövetségének vezetőivel egyeztetett a jogállamisági eljárásról, az uniós pénzekről, az árnyékkormány szövetségi politikájáról és a NATO-bővítéséről pénteken Dobrev Klára.  Az MTI szerint a DK árnyékminiszterelnöke erről egy online sajtótájékoztatón beszélt.

Az EP-képviselő az uniós pénzek témáját boncolgatva elmondta, a találkozón világossá tette, hogy "minden egyes eurócentet" a magyar civil szervezeteknek, kisvállalkozásoknak és önkormányzatoknak kell megkapniuk. Az uniós pénzeket nem szabad többé arra a "korrupt rendszerre" bízni, ami az elmúlt 12 évben azoknak a "jelentős részét ellopja" - szögezte le.

Meg kell változtatni a támogatások rendszerét, ez az egyetlen garancia arra, hogy a pénzek tényleg oda menjenek és azok kapják meg azokat, akiknek kell - fogalmazott.

Saját korábban készített törvényjavaslataikat felidézve Dobrev Klára hangsúlyozta, a DK árnyékkormánya csatlakozna az Európai Ügyészséghez, politikailag függetlenné tenné a bíróságokat és az ügyészséget, módosítaná az Alkotmányíróság "jelenlegi, jogállamot korlátozó működését", valamint helyreállítaná a "kiegyensúlyozott tájékoztatást és a sajtószabadságot".

A szövetségi politikájukra áttérve leszögezte, európai, magyar polgárként tekintenek önmagukra és megkérdőjelezhetetlennek tartják, hogy Magyarországnak az EU-ban van a helye.

A tervezett finn és svéd NATO-csatlakozásról kijelentette, hogy Magyarország biztonságát csak a NATO tudja garantálni, ezért magyar nemzeti érdek, hogy a szervezet még erősebb legyen és tovább növekedjen védelmi képessége.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az Aldi munkavállalókat keres a fővárosban és környékén

Bolti eladókat keres az Aldi, amely a fővárosban és Pest megyében mintegy 100 betölthető álláshellyel rendelkezik, ezért február 10-én Budapesten toborzó napot tart - közölte az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. pénteken az MTI-vel. Előzetes regisztráció nélkül bármely álláskereső részt vehet a jövő csütörtöki toborzó rendezvényen, ahol 10-18 óra között várják az érdeklődőket Budapesten, az Erzsébet téri Akvárium Klubban. A résztvevők személyesen találkozhatnak az Aldi áruházvezetőivel és HR munkatársaival a toborzó napon. A nyitott pozíciók iránt érdeklődőknek elég egy aktuális papíralapú önéletrajzzal érkezniük a rendezvényre, ahol a feladatkörökről, juttatásokról szóló tájékoztatás után a helyszínen sor kerülhet egy személyes interjúra, a cég pedig akár a helyszínen ajánlatot is tesz. Hozzátették, a fővárosban az Aldi bolti eladóinak kezdőbére heti 40 órás munkavégzésnél bruttó 377 100 forint, a pozícióban elérhető legmagasabb bér pedig bruttó 474 900 forint.   Az MTI érdeklődésére k

Többszörösére nő a határon túli oktatási-nevelési támogatás

Többszörösére emeli a magyar kormány a határon túli oktatási-nevelési támogatást - jelentette be Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a Magyar Állandó Értekezlet (MÁÉRT) pénteki budapesti ülése utáni sajtótájékoztatón. A tanácskozás zárónyilatkozatát minden jelenlévő aláírta. Elmondta: jelenleg 22 ezer 400 forint a támogatás összege, gyermekenként és tanévenként. A megemelt juttatást a kárpátaljai magyarok már mostantól, a többi nemzetrész a következő tanévtől kaphatja meg. Jelenleg összesen 225 ezren részesülnek a támogatásban. A miniszterelnök-helyettes kijelentette: a Kárpátaljának járó támogatásokat semmilyen körülmények között nem csökkentik, sőt emelik, ők vannak a legnehezebb helyzetben. "Háború ide, energiaválság oda", vannak területek, amelyeknek erős jelzést kell küldeni, hogy a nemzeti célokból nem engednek - húzta alá. Kitért arra, hogy a szociális támogatásokat például sok esetben személyesen juttatják el az intézményes keretek mellett. Ezért minden olyan magyar

A fideszes képviselők nem ítélték el Oroszországot az Európai Parlamentben

Jelentős többséggel, 494 igen, 58 nem és 44 tartózkodó szavazat mellett elfogadta az Európai Parlament azt az állásfoglalást, amely a Vlagyimir Putyin rezsimje által ukrán civilek ellen elkövetett bűntettek miatt a terrorizmust támogató állammá nyilvánította Oroszországot, számolt be Facebook-oldalán Ujhelyi István európai parlamenti képviselő. Mint írja: az EP állásfoglalása egyértelművé teszi, hogy az orosz agresszor által az ukrán lakosság és polgári infrastruktúra ellen elkövetett szándékos támadások kimerítik a háborús bűncselekmények fogalmát és azok terrorcselekménynek minősülnek.  "A Fidesz EP-képviselői azonban nyilvánvalóan a magyar kormány utasításait követve sunyi módon nem nyomtak gombot a szavazáskor, vagyis bár bent ültek a plenáris teremben, mégsem foglaltak állást az ügyben" – számolt be Ujhelyi István, aki szerint ezzel egyértelművé tették, hogy hogyan viszonyulnak a háborús agresszor rezsimjéhez és hogyan a közös európai értékekhez. „Fájdalmas és szégyente