Ugrás a fő tartalomra

Így nézheti meg, kik férnek hozzá a Facebookjához

Privát üzenetek és más személyes információk tömkelege gyűlik nap mint nap minden Facebook-felhasználó fiókjába. Egyszerűen ellenőrizheti, hogy másnak is van-e bejárása az ön fiókjába.

Ha semmi sem gyanús, időnként akkor is érdemes átnézni, kik nézegetik az ember Facebookját – belülről. Akár egy túlságosan kíváncsi ismerős, akár egy kiberbűnöző is lehet az, aki korábban megismerte a jelszavunkat, és visszaél ezzel az információval - írja a hvg.

A problémára a Facebook üzemeltetői is gondoltak, és egyszerű eszközt kínálnak a felderítésre. Nyissa meg számítógépén a Facebookot, lépjen be, majd a jobb fent található profilképére kattintva irány a Beállítások és adatvédelem, azon belül pedig a Beállítások pont. A bal oldalt megjelenő listában a Biztonság és bejelentkezés című elemre kell kattintani. (Ha jelenleg is be van lépve a Facebookba, akkor csak kattintson ide, és a megfelelő helyre jut.) Ha mobilos alkalmazásban keresgél, akkor is hasonló útvonalon juthat el a célig. (Ha az app valamiért angol nyelvű, akkor a Settings menün belül a Security and login pontot kell keresni.)

Az oldal jobb hasábjában megjelenik a Bejelentkezett helyek című lista, ahol sorban látszódnak azok az eszközök, amelyekről az adott fiókba bejelentkeztek. A készülék típusa mellett néhány hónapra visszamenőleg időpont szerepel, a korábbi bejelentkezéseknél dátum.

Ha olyan eszközt lát a listában, amely gyanús, vagy egészen biztos benne, hogy nem az öné, akkor jó eséllyel más is belépett (vagy szokott belépni) az ön fiókjába.

Erre az esetre két lehetőséget kínál a Facebook, melyhez az adott sor végén lévő, három pontból álló menüt kell lenyitni. Itt egyrészt jelezhető az üzemeltetők felé, hogy nem mi álltunk az adott bejelentkezés mögött, illetve ki is léptethetjük az adott eszközt. Ez persze csak ideiglenes kizárást jelent – hogy többet ne is tudjon belépni az illető, érdemes jelszót is változtatni. Ehhez mutatunk máris egy pofonegyszerű módszert: nagyon erős jelszót csinálhat, akár több oldalhoz is – és sosem fogja elfelejteni.

Nem mellesleg érdemes bekapcsolnia a többlépcsős hitelesítést: ha így lép be a Facebookra, szinte biztos, hogy soha nem törik fel a fiókját.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az Aldi munkavállalókat keres a fővárosban és környékén

Bolti eladókat keres az Aldi, amely a fővárosban és Pest megyében mintegy 100 betölthető álláshellyel rendelkezik, ezért február 10-én Budapesten toborzó napot tart - közölte az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. pénteken az MTI-vel. Előzetes regisztráció nélkül bármely álláskereső részt vehet a jövő csütörtöki toborzó rendezvényen, ahol 10-18 óra között várják az érdeklődőket Budapesten, az Erzsébet téri Akvárium Klubban. A résztvevők személyesen találkozhatnak az Aldi áruházvezetőivel és HR munkatársaival a toborzó napon. A nyitott pozíciók iránt érdeklődőknek elég egy aktuális papíralapú önéletrajzzal érkezniük a rendezvényre, ahol a feladatkörökről, juttatásokról szóló tájékoztatás után a helyszínen sor kerülhet egy személyes interjúra, a cég pedig akár a helyszínen ajánlatot is tesz. Hozzátették, a fővárosban az Aldi bolti eladóinak kezdőbére heti 40 órás munkavégzésnél bruttó 377 100 forint, a pozícióban elérhető legmagasabb bér pedig bruttó 474 900 forint.   Az MTI érdeklődésére k

Többszörösére nő a határon túli oktatási-nevelési támogatás

Többszörösére emeli a magyar kormány a határon túli oktatási-nevelési támogatást - jelentette be Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a Magyar Állandó Értekezlet (MÁÉRT) pénteki budapesti ülése utáni sajtótájékoztatón. A tanácskozás zárónyilatkozatát minden jelenlévő aláírta. Elmondta: jelenleg 22 ezer 400 forint a támogatás összege, gyermekenként és tanévenként. A megemelt juttatást a kárpátaljai magyarok már mostantól, a többi nemzetrész a következő tanévtől kaphatja meg. Jelenleg összesen 225 ezren részesülnek a támogatásban. A miniszterelnök-helyettes kijelentette: a Kárpátaljának járó támogatásokat semmilyen körülmények között nem csökkentik, sőt emelik, ők vannak a legnehezebb helyzetben. "Háború ide, energiaválság oda", vannak területek, amelyeknek erős jelzést kell küldeni, hogy a nemzeti célokból nem engednek - húzta alá. Kitért arra, hogy a szociális támogatásokat például sok esetben személyesen juttatják el az intézményes keretek mellett. Ezért minden olyan magyar

A fideszes képviselők nem ítélték el Oroszországot az Európai Parlamentben

Jelentős többséggel, 494 igen, 58 nem és 44 tartózkodó szavazat mellett elfogadta az Európai Parlament azt az állásfoglalást, amely a Vlagyimir Putyin rezsimje által ukrán civilek ellen elkövetett bűntettek miatt a terrorizmust támogató állammá nyilvánította Oroszországot, számolt be Facebook-oldalán Ujhelyi István európai parlamenti képviselő. Mint írja: az EP állásfoglalása egyértelművé teszi, hogy az orosz agresszor által az ukrán lakosság és polgári infrastruktúra ellen elkövetett szándékos támadások kimerítik a háborús bűncselekmények fogalmát és azok terrorcselekménynek minősülnek.  "A Fidesz EP-képviselői azonban nyilvánvalóan a magyar kormány utasításait követve sunyi módon nem nyomtak gombot a szavazáskor, vagyis bár bent ültek a plenáris teremben, mégsem foglaltak állást az ügyben" – számolt be Ujhelyi István, aki szerint ezzel egyértelművé tették, hogy hogyan viszonyulnak a háborús agresszor rezsimjéhez és hogyan a közös európai értékekhez. „Fájdalmas és szégyente