Ugrás a fő tartalomra

Kétszázezer forintos rezsiutalványt javasol a rászorulóknak a Párbeszéd

A Párbeszéd kétszázezer forint értékű rezsiutalványt javasol minden olyan háztartásnak, amelyben az egy főre jutó jövedelem nem éri el az átlagbért. A támogatást négy hónap alatt fizetnék ki, havi ötvenezer forintos részletekben - ismertette az elképzelést egy szombati, online sajtótájékoztató a párt frakcióvezetője.

Szabó Tímea arról beszélt, hogy Magyarország az elmúlt harminc év legnagyobb válságát éli át. A politikus hangsúlyozta, más európai államok kabinetjei azonnal léptek; van, ahol a gáz áfáját törölték el, van, ahol a rendszerhasználati díjat vállalta át az állam, és a legtöbb országban azonnali, több száz eurós támogatást nyújtottak a lakosságnak.

Temesvári Szilvia, a párt terézvárosi alpolgármestere egy olyan programot javasolt, amely háztartásonként legfeljebb ötmillió forinttal támogatná az energiahatékonysági korszerűsítéseket. A támogatás mértéke a háztartások jövedelmétől függene - tette hozzá.

Az alpolgármester követelte, hogy a kormány indítson olyan felnőttszakképzést, amely ki tudja elégíteni a "lakosság részéről már most jelentkező szakemberigényt". A Párbeszéd elképzelése szerint az átképzés résztvevői a minimálbérnek megfelelő ösztöndíjat kapnának.

Tordai Bence, a párt társelnöke arról beszélt, hogy a rezsiutalványok költsége 680-720 milliárd forint lenne, míg a szombaton bejelentett összes javaslatuk együttesen évi 1200-1500 milliárd forintjába kerülne a költségvetésnek. Az intézkedések finanszírozására a Párbeszéd egyrészt felszámolná vagy "legalábbis csökkentené" a társaságiadó-kedvezményeket, másrészt megemelné a tao felső kulcsát, hogy a nagyvállalatok "végre részt vegynek érdemben a közteherviselésben", valamint a "milliárdos oligarchákra" vagyonadót vetne ki - ismertette a politikus.

A sajtótájékoztatón bejelentették, hogy a Párbeszéd országjáró körútra indul, a nagyvárosokban fórumokat tartanak és petíciót indítanak, hogy minél többen támogathassák a rezsiutalvány bevezetését. (MTI)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az Aldi munkavállalókat keres a fővárosban és környékén

Bolti eladókat keres az Aldi, amely a fővárosban és Pest megyében mintegy 100 betölthető álláshellyel rendelkezik, ezért február 10-én Budapesten toborzó napot tart - közölte az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. pénteken az MTI-vel. Előzetes regisztráció nélkül bármely álláskereső részt vehet a jövő csütörtöki toborzó rendezvényen, ahol 10-18 óra között várják az érdeklődőket Budapesten, az Erzsébet téri Akvárium Klubban. A résztvevők személyesen találkozhatnak az Aldi áruházvezetőivel és HR munkatársaival a toborzó napon. A nyitott pozíciók iránt érdeklődőknek elég egy aktuális papíralapú önéletrajzzal érkezniük a rendezvényre, ahol a feladatkörökről, juttatásokról szóló tájékoztatás után a helyszínen sor kerülhet egy személyes interjúra, a cég pedig akár a helyszínen ajánlatot is tesz. Hozzátették, a fővárosban az Aldi bolti eladóinak kezdőbére heti 40 órás munkavégzésnél bruttó 377 100 forint, a pozícióban elérhető legmagasabb bér pedig bruttó 474 900 forint.   Az MTI érdeklődésére k

Többszörösére nő a határon túli oktatási-nevelési támogatás

Többszörösére emeli a magyar kormány a határon túli oktatási-nevelési támogatást - jelentette be Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a Magyar Állandó Értekezlet (MÁÉRT) pénteki budapesti ülése utáni sajtótájékoztatón. A tanácskozás zárónyilatkozatát minden jelenlévő aláírta. Elmondta: jelenleg 22 ezer 400 forint a támogatás összege, gyermekenként és tanévenként. A megemelt juttatást a kárpátaljai magyarok már mostantól, a többi nemzetrész a következő tanévtől kaphatja meg. Jelenleg összesen 225 ezren részesülnek a támogatásban. A miniszterelnök-helyettes kijelentette: a Kárpátaljának járó támogatásokat semmilyen körülmények között nem csökkentik, sőt emelik, ők vannak a legnehezebb helyzetben. "Háború ide, energiaválság oda", vannak területek, amelyeknek erős jelzést kell küldeni, hogy a nemzeti célokból nem engednek - húzta alá. Kitért arra, hogy a szociális támogatásokat például sok esetben személyesen juttatják el az intézményes keretek mellett. Ezért minden olyan magyar

A fideszes képviselők nem ítélték el Oroszországot az Európai Parlamentben

Jelentős többséggel, 494 igen, 58 nem és 44 tartózkodó szavazat mellett elfogadta az Európai Parlament azt az állásfoglalást, amely a Vlagyimir Putyin rezsimje által ukrán civilek ellen elkövetett bűntettek miatt a terrorizmust támogató állammá nyilvánította Oroszországot, számolt be Facebook-oldalán Ujhelyi István európai parlamenti képviselő. Mint írja: az EP állásfoglalása egyértelművé teszi, hogy az orosz agresszor által az ukrán lakosság és polgári infrastruktúra ellen elkövetett szándékos támadások kimerítik a háborús bűncselekmények fogalmát és azok terrorcselekménynek minősülnek.  "A Fidesz EP-képviselői azonban nyilvánvalóan a magyar kormány utasításait követve sunyi módon nem nyomtak gombot a szavazáskor, vagyis bár bent ültek a plenáris teremben, mégsem foglaltak állást az ügyben" – számolt be Ujhelyi István, aki szerint ezzel egyértelművé tették, hogy hogyan viszonyulnak a háborús agresszor rezsimjéhez és hogyan a közös európai értékekhez. „Fájdalmas és szégyente