Ugrás a fő tartalomra

Wintermantel Zsolt szerint Karácsony Gergely megbukott, mint főpolgármester

Karácsony Gergelyről végérvényesen bebizonyosodott, hogy alkalmatlan, megbukott, mint főpolgármester - jelentette ki a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője csütörtökön a közmédiának nyilatkozva.

Wintermantel Zsolt úgy fogalmazott: Karácsony Gergely alkalmatlanságáról saját maga állított ki levelet, amikor a kormánymegbízotthoz fordult azzal, hogy a főváros képtelen megoldani a hulladék elszállítását.

Kiemelte: a rendszerváltozás óta nem volt arra példa, hogy egy főpolgármester ne tudta volna ellátni a feladatát, és ne tudta volna megszervezni a hulladékelszállítást. Karácsony Gergely azonban három napon belül felemelte a kezét és megadta magát, mert képtelen megállapodni a saját munkavállalóival - mondta.

A kormánypártok fővárosi frakcióvezetője hangsúlyozta: a törvényt nem arra a helyzetre alkották, "ha egy alkalmatlan vezetés nem tud megegyezni a dolgozóival, és nem tudja ellátni a feladatát", hanem arra, hogy ha valami extrém dolog történik - például nem sikerül közszolgáltatási szerződést kötni, havária helyzet van, megsemmisül egy telep vagy a kukásautók -, akkor belépjen a katasztrófavédelem.

Wintermantel Zsolt a probléma okai között említette, hogy Karácsony Gergely a fővárosi cégek élére "totálisan alkalmatlan" vezetőket választ. A főpolgármester a "dollárbaloldal" jelöltjét, Mártha Imrét tette a fővárosi megaholding élére, akinek semmi más nem számít, "csak a luxusautók, a luxuskarórák és a luxusutazások" - mondta.

Wintermantel Zsolt azt kérte a főpolgármestertől, hogy vállalja a felelősséget, végezze el a dolgát, állapodjon meg a dolgozókkal, és vigyék el a budapestiek szemetét, mert az elszállítás megszervezéséért ő a felelős. (MTI)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gy. Németh Erzsébet: egy borzasztóan embertelen lépésre készül a kormány

A kormány megfizethetetlenné teszi a krónikus betegek ápolását - jelentette ki Gy. Németh Erzsébet, a Demokratikus Koalíció képviselője hétfőn sajtótájékoztatón. Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott: a kabinet "egy borzasztóan embertelen lépésre készül", mert egy törvényjavaslattal a krónikus betegek kórházi ápolásának feladatát az egészségügytől a "már most is ezer sebből vérző, alulfinanszírozott szociális ellátásba lökik át". Szakorvosi döntés alapján a krónikus betegeket a kórházakból ápolási intézményekbe, például idősotthonokba vihetik - tette hozzá. Könnyen lehet, hogy a betegek vagy hozzátartozóik jelentős része nem fogja tudni kifizetni a kórházinál várhatóan jóval magasabb, vagyoni és jövedelmi helyzet alapján kiszámolt térítési díjakat - vetette fel a politikus.  A DK szociális és nyugdíjügyi árnyékminisztere hangsúlyozta: a kormánynak a legrosszabb helyzetben lévő betegek ellátását is kötelessége biztosítani. (MTI/Fotó: Magyar Hírlap) Megosztás

Többszörösére nő a határon túli oktatási-nevelési támogatás

Többszörösére emeli a magyar kormány a határon túli oktatási-nevelési támogatást - jelentette be Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a Magyar Állandó Értekezlet (MÁÉRT) pénteki budapesti ülése utáni sajtótájékoztatón. A tanácskozás zárónyilatkozatát minden jelenlévő aláírta. Elmondta: jelenleg 22 ezer 400 forint a támogatás összege, gyermekenként és tanévenként. A megemelt juttatást a kárpátaljai magyarok már mostantól, a többi nemzetrész a következő tanévtől kaphatja meg. Jelenleg összesen 225 ezren részesülnek a támogatásban. A miniszterelnök-helyettes kijelentette: a Kárpátaljának járó támogatásokat semmilyen körülmények között nem csökkentik, sőt emelik, ők vannak a legnehezebb helyzetben. "Háború ide, energiaválság oda", vannak területek, amelyeknek erős jelzést kell küldeni, hogy a nemzeti célokból nem engednek - húzta alá. Kitért arra, hogy a szociális támogatásokat például sok esetben személyesen juttatják el az intézményes keretek mellett. Ezért minden olyan magyar

A fideszes képviselők nem ítélték el Oroszországot az Európai Parlamentben

Jelentős többséggel, 494 igen, 58 nem és 44 tartózkodó szavazat mellett elfogadta az Európai Parlament azt az állásfoglalást, amely a Vlagyimir Putyin rezsimje által ukrán civilek ellen elkövetett bűntettek miatt a terrorizmust támogató állammá nyilvánította Oroszországot, számolt be Facebook-oldalán Ujhelyi István európai parlamenti képviselő. Mint írja: az EP állásfoglalása egyértelművé teszi, hogy az orosz agresszor által az ukrán lakosság és polgári infrastruktúra ellen elkövetett szándékos támadások kimerítik a háborús bűncselekmények fogalmát és azok terrorcselekménynek minősülnek.  "A Fidesz EP-képviselői azonban nyilvánvalóan a magyar kormány utasításait követve sunyi módon nem nyomtak gombot a szavazáskor, vagyis bár bent ültek a plenáris teremben, mégsem foglaltak állást az ügyben" – számolt be Ujhelyi István, aki szerint ezzel egyértelművé tették, hogy hogyan viszonyulnak a háborús agresszor rezsimjéhez és hogyan a közös európai értékekhez. „Fájdalmas és szégyente