Ugrás a fő tartalomra

DK: ekkora infláció a Rákosi-korszak óta nem sújtotta Magyarországot

A DK árnyék-pénzügyminisztere szerint az "orbáni infláció" egyre nagyobb szenvedést okoz a magyar embereknek.

Bodnár Zoltán szombati online sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy kétségbeesett vásárlókkal vannak tele a boltok, és rengetegen várják szorongva a számláikat.

"Ha csak az egy év alatt bekövetkezett 40 százalékos élelmiszer-drágulást nézzük, tény, hogy ekkora infláció a Rákosi-korszak óta nem sújtotta Magyarországot" - jelentette ki.

Azt hangoztatta, hogy az Orbán-kormány Európa legmagasabb, 27 százalékos általános forgalmi adójával (áfa) "nyerészkedik a magyar emberek nyomorán".

Az árnyék-pénzügyminiszter kijelentette: Orbán Viktor miniszterelnök "egyszerűen hazudik, amikor azt állítja, hogy nem szavazta meg az Oroszország elleni szankciókat, és hazudik akkor is, amikor azt mondja, hogy az árstopok mérséklik az inflációt".

Úgy vélekedett, hogy az újabb árstopok bevezetése szemfényvesztés, az csak fokozza a pénzromlást, azonnali beavatkozás kell "a katasztrofális hatású orbáni infláció megállítására".

A legalapvetőbb élelmiszerek áfáját most 0 százalékra kell csökkenteni, majd áprilistól 5 százalékban lehetne megállapítani, ez utóbbi szintre kell levinni a gáz és az áram áfáját is - mondta.

Ki kell terjeszteni az állami rezsitámogatást valamennyi kis- és középvállalkozásra és meg kell adóztatni az olyan extraprofitot termelő cégeket, mint amilyenek "a kormányközeli üzletemberek kezében lévő kaszinók" - hangsúlyozta.

A forintárfolyam stabilitása érdekében az árnyék-pénzügyminiszter szerint ki kell jelölni az euró magyarországi bevezetésének céldátumát.

Bodnár Zoltán arról is beszélt: a rendszerszintű korrupció felszámolása szükséges azért is, hogy Magyarország hozzájusson az európai uniós forrásokhoz.

A felsorolt intézkedések nélkül a magyar emberek szenvedése fokozódni fog - mondta az árnyék-pénzügyminiszter. (MTI/Fotó: A DK Facebook oldala)

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az Aldi munkavállalókat keres a fővárosban és környékén

Bolti eladókat keres az Aldi, amely a fővárosban és Pest megyében mintegy 100 betölthető álláshellyel rendelkezik, ezért február 10-én Budapesten toborzó napot tart - közölte az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. pénteken az MTI-vel. Előzetes regisztráció nélkül bármely álláskereső részt vehet a jövő csütörtöki toborzó rendezvényen, ahol 10-18 óra között várják az érdeklődőket Budapesten, az Erzsébet téri Akvárium Klubban. A résztvevők személyesen találkozhatnak az Aldi áruházvezetőivel és HR munkatársaival a toborzó napon. A nyitott pozíciók iránt érdeklődőknek elég egy aktuális papíralapú önéletrajzzal érkezniük a rendezvényre, ahol a feladatkörökről, juttatásokról szóló tájékoztatás után a helyszínen sor kerülhet egy személyes interjúra, a cég pedig akár a helyszínen ajánlatot is tesz. Hozzátették, a fővárosban az Aldi bolti eladóinak kezdőbére heti 40 órás munkavégzésnél bruttó 377 100 forint, a pozícióban elérhető legmagasabb bér pedig bruttó 474 900 forint.   Az MTI érdeklődésére k

Többszörösére nő a határon túli oktatási-nevelési támogatás

Többszörösére emeli a magyar kormány a határon túli oktatási-nevelési támogatást - jelentette be Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a Magyar Állandó Értekezlet (MÁÉRT) pénteki budapesti ülése utáni sajtótájékoztatón. A tanácskozás zárónyilatkozatát minden jelenlévő aláírta. Elmondta: jelenleg 22 ezer 400 forint a támogatás összege, gyermekenként és tanévenként. A megemelt juttatást a kárpátaljai magyarok már mostantól, a többi nemzetrész a következő tanévtől kaphatja meg. Jelenleg összesen 225 ezren részesülnek a támogatásban. A miniszterelnök-helyettes kijelentette: a Kárpátaljának járó támogatásokat semmilyen körülmények között nem csökkentik, sőt emelik, ők vannak a legnehezebb helyzetben. "Háború ide, energiaválság oda", vannak területek, amelyeknek erős jelzést kell küldeni, hogy a nemzeti célokból nem engednek - húzta alá. Kitért arra, hogy a szociális támogatásokat például sok esetben személyesen juttatják el az intézményes keretek mellett. Ezért minden olyan magyar

A fideszes képviselők nem ítélték el Oroszországot az Európai Parlamentben

Jelentős többséggel, 494 igen, 58 nem és 44 tartózkodó szavazat mellett elfogadta az Európai Parlament azt az állásfoglalást, amely a Vlagyimir Putyin rezsimje által ukrán civilek ellen elkövetett bűntettek miatt a terrorizmust támogató állammá nyilvánította Oroszországot, számolt be Facebook-oldalán Ujhelyi István európai parlamenti képviselő. Mint írja: az EP állásfoglalása egyértelművé teszi, hogy az orosz agresszor által az ukrán lakosság és polgári infrastruktúra ellen elkövetett szándékos támadások kimerítik a háborús bűncselekmények fogalmát és azok terrorcselekménynek minősülnek.  "A Fidesz EP-képviselői azonban nyilvánvalóan a magyar kormány utasításait követve sunyi módon nem nyomtak gombot a szavazáskor, vagyis bár bent ültek a plenáris teremben, mégsem foglaltak állást az ügyben" – számolt be Ujhelyi István, aki szerint ezzel egyértelművé tették, hogy hogyan viszonyulnak a háborús agresszor rezsimjéhez és hogyan a közös európai értékekhez. „Fájdalmas és szégyente