Ugrás a fő tartalomra

Jobbik: a fideszes képviselők a saját szavukat megszegve hoztak egy családellenes és gyermekellenes döntést

A Fidesz nemet mondott a speciális nevelési igényű gyermekek és családjuk támogatására, a fideszes képviselők "a saját szavukat megszegve" hoztak egy családellenes, gyermekellenes és minden szempontból védhetetlen döntést - mondta Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

A politikus kifejtette: benyújtott egy javaslatot, amely a speciális nevelési igényű gyermekek és tartós egészségkárosodással élők esetén az utazási költségtérítést felemelte volna "egy normális szintre". Jelenleg ugyanis, ha egy érintettet fejlesztésre, foglalkozásra vagy oktatási intézménybe szállítanak, 21 forintos kilométerdíjat lehet elszámolni abban az esetben, ha a településén nincs ilyen intézmény - magyarázta.

Kiemelte: "ezt a megalázóan alacsony kilométerdíjat" szeretnék felemelni 50 forintra. A Fidesz megígérte, hogy támogatja ezt a javaslatot, ha leszűkítik a speciális nevelési igényű gyermekekre - közölte.

Azt mondta: ennek eleget tett, benyújtotta a módosított javaslatot, amelyet csütörtökön tárgyalt volna az érintett bizottság, de előzetesen jelezték a fideszes képviselők, hogy nem akarják támogatni és tárgyalni sem, hiszen a törvényben meghatározott 30 napos határidő - amelyen belül meg kell tárgyalni a javaslatot -, még nem járt le.

Z. Kárpát Dániel hangsúlyozta: volt egy fideszes ígéret, azonban most formai okokra hivatkozva az utolsó pillanatig húzzák a döntést.

Úgy vélte, "elképesztő családellenes lépést foganatosított" a Fidesz.

Kitért rá: ugyan a kilométerdíjas javaslat érdemi támogatást tud nyújtani a családoknak, de minden problémájukat nem oldja meg, ahhoz ugyanis kellene egy olyan kormány, amely mindenáron segíteni akar.

Közölte: a Jobbik elmegy a falig az érintett családok érdekében, "mert minden magyar gyermek és minden magyar család óriási kincs".

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az Aldi munkavállalókat keres a fővárosban és környékén

Bolti eladókat keres az Aldi, amely a fővárosban és Pest megyében mintegy 100 betölthető álláshellyel rendelkezik, ezért február 10-én Budapesten toborzó napot tart - közölte az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. pénteken az MTI-vel. Előzetes regisztráció nélkül bármely álláskereső részt vehet a jövő csütörtöki toborzó rendezvényen, ahol 10-18 óra között várják az érdeklődőket Budapesten, az Erzsébet téri Akvárium Klubban. A résztvevők személyesen találkozhatnak az Aldi áruházvezetőivel és HR munkatársaival a toborzó napon. A nyitott pozíciók iránt érdeklődőknek elég egy aktuális papíralapú önéletrajzzal érkezniük a rendezvényre, ahol a feladatkörökről, juttatásokról szóló tájékoztatás után a helyszínen sor kerülhet egy személyes interjúra, a cég pedig akár a helyszínen ajánlatot is tesz. Hozzátették, a fővárosban az Aldi bolti eladóinak kezdőbére heti 40 órás munkavégzésnél bruttó 377 100 forint, a pozícióban elérhető legmagasabb bér pedig bruttó 474 900 forint.   Az MTI érdeklődésére k

Többszörösére nő a határon túli oktatási-nevelési támogatás

Többszörösére emeli a magyar kormány a határon túli oktatási-nevelési támogatást - jelentette be Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a Magyar Állandó Értekezlet (MÁÉRT) pénteki budapesti ülése utáni sajtótájékoztatón. A tanácskozás zárónyilatkozatát minden jelenlévő aláírta. Elmondta: jelenleg 22 ezer 400 forint a támogatás összege, gyermekenként és tanévenként. A megemelt juttatást a kárpátaljai magyarok már mostantól, a többi nemzetrész a következő tanévtől kaphatja meg. Jelenleg összesen 225 ezren részesülnek a támogatásban. A miniszterelnök-helyettes kijelentette: a Kárpátaljának járó támogatásokat semmilyen körülmények között nem csökkentik, sőt emelik, ők vannak a legnehezebb helyzetben. "Háború ide, energiaválság oda", vannak területek, amelyeknek erős jelzést kell küldeni, hogy a nemzeti célokból nem engednek - húzta alá. Kitért arra, hogy a szociális támogatásokat például sok esetben személyesen juttatják el az intézményes keretek mellett. Ezért minden olyan magyar

A fideszes képviselők nem ítélték el Oroszországot az Európai Parlamentben

Jelentős többséggel, 494 igen, 58 nem és 44 tartózkodó szavazat mellett elfogadta az Európai Parlament azt az állásfoglalást, amely a Vlagyimir Putyin rezsimje által ukrán civilek ellen elkövetett bűntettek miatt a terrorizmust támogató állammá nyilvánította Oroszországot, számolt be Facebook-oldalán Ujhelyi István európai parlamenti képviselő. Mint írja: az EP állásfoglalása egyértelművé teszi, hogy az orosz agresszor által az ukrán lakosság és polgári infrastruktúra ellen elkövetett szándékos támadások kimerítik a háborús bűncselekmények fogalmát és azok terrorcselekménynek minősülnek.  "A Fidesz EP-képviselői azonban nyilvánvalóan a magyar kormány utasításait követve sunyi módon nem nyomtak gombot a szavazáskor, vagyis bár bent ültek a plenáris teremben, mégsem foglaltak állást az ügyben" – számolt be Ujhelyi István, aki szerint ezzel egyértelművé tették, hogy hogyan viszonyulnak a háborús agresszor rezsimjéhez és hogyan a közös európai értékekhez. „Fájdalmas és szégyente