Ugrás a fő tartalomra

Kevesebb pótlékot kaptak azok a tanárok, akik sztrájkoltak, egy zalaegerszegi gimnáziumban.

A zalaegerszegi Kölcsey Ferenc Gimnázium több tanára nyílt levelet írt Pintér Sándor belügyminiszternek, mert állításuk szerint a szeptemberi törvényes sztrájkjuk után csak azok a pedagógusok kaptak kevesebb osztályfőnöki pótlékot, akik részt vettek a munkabeszüntetésben - írja a Telexre hivatkozva az ATV.

A Kölcsey Ferenc Gimnáziumban a tanárok levelet küldtek Kajári Attila tankerületi vezetőnek, mert észre vették, hogy októberben lkevesebb osztályfőnöki pótlékot kaptak. A levélben azt kérték, indokolja meg, miért kaptak kevesebb pótlékot éppen azok a tanárok, akik részt vettek a szeptemberi sztrájkban. 

Ezekre a levelekre választ nem kaptak, de november 9-én Kajári Attila személyesen ment el az iskolába. A tanárok szerint ekkor a pótlékok módosítását azzal indokolta, hogyaz intézmény vezetése nem küldte el határidőre az értékelési pontszámokat.

A tanárok, azonban a Telexnek azt írták: eddig sem küldtek ilyet a tankerületnek. Az utóbbi években nem értékelési lapok alapján differenciáltak, hanem a bejövő és a végzős évfolyamok osztályfőnökei kaptak magasabb pótlékot. A tanárok a belügyminiszternek küldött levelükben azt írják:

„Vannak olyan osztályfőnökök, akik megkapták a többiektől elvont plusz pénzt. A tankerületi igazgatótól nem kaptunk választ arra, hogy mi alapján történt az érintett kollégák értékelése, ha nincsen értékelési lap kitöltve” - írták.

Kajári Attilától a lap is megkérdezte, hogy miért kaptak kevesebb pótlékot bizonyos tanárok, és ez összefüggésben van-e a sztrájkhoz való csatlakozásukkal. A tankerületi vezető a Telexnek azt írta: „A jogszabály és az intézmény szabályzata erre vonatkozólag egy tól-ig határt (10-30 százalékot) állapít meg, melyet az előző év minősítéséhez köt. Az intézményvezető javaslata alapján a tankerületi igazgató dönt erről.”

Azt is írta, hogy az iskolában 27 pedagógus kap osztályfőnöki pótlékot, melynek mértéke átlagosan 20 százalék, azaz a fenntartó „középértéken finanszírozza a pótlékot”, és az intézményvezető döntése az, hogy eltér-e ettől. Szerinte nincs olyan pedagógus a tantestületben, aki a minimumot kapta volna.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gy. Németh Erzsébet: egy borzasztóan embertelen lépésre készül a kormány

A kormány megfizethetetlenné teszi a krónikus betegek ápolását - jelentette ki Gy. Németh Erzsébet, a Demokratikus Koalíció képviselője hétfőn sajtótájékoztatón. Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott: a kabinet "egy borzasztóan embertelen lépésre készül", mert egy törvényjavaslattal a krónikus betegek kórházi ápolásának feladatát az egészségügytől a "már most is ezer sebből vérző, alulfinanszírozott szociális ellátásba lökik át". Szakorvosi döntés alapján a krónikus betegeket a kórházakból ápolási intézményekbe, például idősotthonokba vihetik - tette hozzá. Könnyen lehet, hogy a betegek vagy hozzátartozóik jelentős része nem fogja tudni kifizetni a kórházinál várhatóan jóval magasabb, vagyoni és jövedelmi helyzet alapján kiszámolt térítési díjakat - vetette fel a politikus.  A DK szociális és nyugdíjügyi árnyékminisztere hangsúlyozta: a kormánynak a legrosszabb helyzetben lévő betegek ellátását is kötelessége biztosítani. (MTI/Fotó: Magyar Hírlap) Megosztás

Többszörösére nő a határon túli oktatási-nevelési támogatás

Többszörösére emeli a magyar kormány a határon túli oktatási-nevelési támogatást - jelentette be Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a Magyar Állandó Értekezlet (MÁÉRT) pénteki budapesti ülése utáni sajtótájékoztatón. A tanácskozás zárónyilatkozatát minden jelenlévő aláírta. Elmondta: jelenleg 22 ezer 400 forint a támogatás összege, gyermekenként és tanévenként. A megemelt juttatást a kárpátaljai magyarok már mostantól, a többi nemzetrész a következő tanévtől kaphatja meg. Jelenleg összesen 225 ezren részesülnek a támogatásban. A miniszterelnök-helyettes kijelentette: a Kárpátaljának járó támogatásokat semmilyen körülmények között nem csökkentik, sőt emelik, ők vannak a legnehezebb helyzetben. "Háború ide, energiaválság oda", vannak területek, amelyeknek erős jelzést kell küldeni, hogy a nemzeti célokból nem engednek - húzta alá. Kitért arra, hogy a szociális támogatásokat például sok esetben személyesen juttatják el az intézményes keretek mellett. Ezért minden olyan magyar

A fideszes képviselők nem ítélték el Oroszországot az Európai Parlamentben

Jelentős többséggel, 494 igen, 58 nem és 44 tartózkodó szavazat mellett elfogadta az Európai Parlament azt az állásfoglalást, amely a Vlagyimir Putyin rezsimje által ukrán civilek ellen elkövetett bűntettek miatt a terrorizmust támogató állammá nyilvánította Oroszországot, számolt be Facebook-oldalán Ujhelyi István európai parlamenti képviselő. Mint írja: az EP állásfoglalása egyértelművé teszi, hogy az orosz agresszor által az ukrán lakosság és polgári infrastruktúra ellen elkövetett szándékos támadások kimerítik a háborús bűncselekmények fogalmát és azok terrorcselekménynek minősülnek.  "A Fidesz EP-képviselői azonban nyilvánvalóan a magyar kormány utasításait követve sunyi módon nem nyomtak gombot a szavazáskor, vagyis bár bent ültek a plenáris teremben, mégsem foglaltak állást az ügyben" – számolt be Ujhelyi István, aki szerint ezzel egyértelművé tették, hogy hogyan viszonyulnak a háborús agresszor rezsimjéhez és hogyan a közös európai értékekhez. „Fájdalmas és szégyente