Ugrás a fő tartalomra

Kihívást lát az online sportfogadás liberalizációjában a Szerencsejáték Zrt. elnök-vezérigazgatója

Nem veszélyt, hanem kihívást lát az online sportfogadás januártól érvényes liberalizációjában - mondta Mager Andrea, a Szerencsejáték Zrt. elnök-vezérigazgatója a Portfolionak adott interjújában.

A gazdasági hírportálon megjelent cikk szerint 2023-tól várhatóan több professzionális és tőkeerős szereplő fog magyarországi engedélyért folyamodni, olyanok is, amelyek eddig szabályozatlan keretek között, de magyar nyelven érték el a hazai játékosokat. Mindez az eddigieknél sokkal erősebb versenyt hozhat az online sportfogadások piacára.

Máger Andrea ismertette: jövő év január 1-jén megnyílik az online sportfogadás piaca, amely most a Szerencsejáték Zrt. bevételének 20 százalékát adja, ráadásul ez a vállalat egyik legdinamikusabban növekvő piaci szegmense. Hozzátette, hogy jelenleg is intenzív versenyben kell teljesíteniük, mert nagy nemzetközi szereplők évek óta engedély nélkül szerveznek online sportfogadást a magyar fogadók számára.

Az elnök-vezérigazgató hangsúlyozta, hogy a sportfogadási üzletágból származó bevételt ilyen intenzív verseny mellett is jelentősen tudták növelni. Ennek oka egyrészt a magas márkaismertség és az ehhez kapcsolódó bizalom, másrészt az, hogy az online térben ismernek legalább 800 ezer regisztrált játékost - fejtette ki.

Kitért arra, hogy az új szereplőknek is meg kell felelniük a szigorú magyar szabályozásnak. Januártól megerősített hatáskörű felügyeleti hatóság látja el a szektor felügyeletét. A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága erős engedélyezési jogosítványokkal rendelkezik, ami Máger Andrea szerint nagyon jó hír, mert egy kevésbé szabályozott, de versenyző piacból egy szabályozott versenyzői piacra léphet be a vállalat.

Ez a játékosoknak is pozitív, mert ezáltal felelős játékszervezői elveknek megfelelő szereplők szolgáltatásait tudják igénybe venni - emelte ki.

Jelezte azt is, hogy monopol helyzetben marad az online sorsjegyek és lottójátékok piaca, ami várhatóan szintén dinamikusan fog fejlődni.

Az elnök-vezérigazgató ismertette: a Szerencsejáték Zrt. teljes bevételének több mint felét a sportfogadás adja, a többin nagyjából fele-fele arányban osztozik a számsorsjáték és a sorsjegy szegmense.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gy. Németh Erzsébet: egy borzasztóan embertelen lépésre készül a kormány

A kormány megfizethetetlenné teszi a krónikus betegek ápolását - jelentette ki Gy. Németh Erzsébet, a Demokratikus Koalíció képviselője hétfőn sajtótájékoztatón. Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott: a kabinet "egy borzasztóan embertelen lépésre készül", mert egy törvényjavaslattal a krónikus betegek kórházi ápolásának feladatát az egészségügytől a "már most is ezer sebből vérző, alulfinanszírozott szociális ellátásba lökik át". Szakorvosi döntés alapján a krónikus betegeket a kórházakból ápolási intézményekbe, például idősotthonokba vihetik - tette hozzá. Könnyen lehet, hogy a betegek vagy hozzátartozóik jelentős része nem fogja tudni kifizetni a kórházinál várhatóan jóval magasabb, vagyoni és jövedelmi helyzet alapján kiszámolt térítési díjakat - vetette fel a politikus.  A DK szociális és nyugdíjügyi árnyékminisztere hangsúlyozta: a kormánynak a legrosszabb helyzetben lévő betegek ellátását is kötelessége biztosítani. (MTI/Fotó: Magyar Hírlap) Megosztás

Többszörösére nő a határon túli oktatási-nevelési támogatás

Többszörösére emeli a magyar kormány a határon túli oktatási-nevelési támogatást - jelentette be Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a Magyar Állandó Értekezlet (MÁÉRT) pénteki budapesti ülése utáni sajtótájékoztatón. A tanácskozás zárónyilatkozatát minden jelenlévő aláírta. Elmondta: jelenleg 22 ezer 400 forint a támogatás összege, gyermekenként és tanévenként. A megemelt juttatást a kárpátaljai magyarok már mostantól, a többi nemzetrész a következő tanévtől kaphatja meg. Jelenleg összesen 225 ezren részesülnek a támogatásban. A miniszterelnök-helyettes kijelentette: a Kárpátaljának járó támogatásokat semmilyen körülmények között nem csökkentik, sőt emelik, ők vannak a legnehezebb helyzetben. "Háború ide, energiaválság oda", vannak területek, amelyeknek erős jelzést kell küldeni, hogy a nemzeti célokból nem engednek - húzta alá. Kitért arra, hogy a szociális támogatásokat például sok esetben személyesen juttatják el az intézményes keretek mellett. Ezért minden olyan magyar

A fideszes képviselők nem ítélték el Oroszországot az Európai Parlamentben

Jelentős többséggel, 494 igen, 58 nem és 44 tartózkodó szavazat mellett elfogadta az Európai Parlament azt az állásfoglalást, amely a Vlagyimir Putyin rezsimje által ukrán civilek ellen elkövetett bűntettek miatt a terrorizmust támogató állammá nyilvánította Oroszországot, számolt be Facebook-oldalán Ujhelyi István európai parlamenti képviselő. Mint írja: az EP állásfoglalása egyértelművé teszi, hogy az orosz agresszor által az ukrán lakosság és polgári infrastruktúra ellen elkövetett szándékos támadások kimerítik a háborús bűncselekmények fogalmát és azok terrorcselekménynek minősülnek.  "A Fidesz EP-képviselői azonban nyilvánvalóan a magyar kormány utasításait követve sunyi módon nem nyomtak gombot a szavazáskor, vagyis bár bent ültek a plenáris teremben, mégsem foglaltak állást az ügyben" – számolt be Ujhelyi István, aki szerint ezzel egyértelművé tették, hogy hogyan viszonyulnak a háborús agresszor rezsimjéhez és hogyan a közös európai értékekhez. „Fájdalmas és szégyente