Ugrás a fő tartalomra

Márki-Zayék követelik, hogy hozzák nyilvánosságra a titkosszolgálatok által készített jelentést

A Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) követeli, hogy hozzák nyilvánosságra a titkosszolgálatok által készített, a mozgalmukat érintő jelentést.

Az MMM pénteken közölte az MTI-vel, azért követelik a jelentés nyilvánosságra hozatalát, hogy mindenki számára nyilvánvalóvá váljon: "csak a Fidesz legújabb lejárató kampányának egy felvonását láthatjuk".

Úgy folytatták, hogy a szervezetük, a magyar történelemben elsőként, minden egyes forint támogatással nyilvánosan elszámolt, 42 ezer soros főkönyvük a honlapjukon megtalálható.

"Szeretnénk, ha a magyar kormány is követné példamutatásunkat, és nyilvánosságra hozná az ügynökaktákat, az általa betelepített migránsok teljes névsorát - különös tekintettel a nemzetközi körözés alatt álló bűnözőkre és terroristákra -, a Pegazus kémszoftverrel kapcsolatos dokumentumokat, a Paks 2-re vonatkozó szerződéseket, valamint a kínai vasút és a kínai egyetem titkosított iratait is" - fogalmaztak.

Továbbá várják a Fidesz, a CÖF és a hozzájuk köthető szervezetek részletes pénzügyi elszámolását, beleértve a Soros Györgytől kapott támogatásaik tételes kimutatását is az elmúlt 33 évre.

Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője kezdeményezte a baloldali pártok külföldi finanszírozásával kapcsolatos titkosszolgálati anyag titkos minősítésének feloldását az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának csütörtöki ülésén. Erről a Facebook-oldalán írt, ahol azt közölte: a bizottság ülésén megtették első jelentésüket a magyar titkosszolgálatok vezetői a baloldali pártok külföldi finanszírozásával kapcsolatban. (Fotó: Márki-Zay Péter/Facebook)

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gy. Németh Erzsébet: egy borzasztóan embertelen lépésre készül a kormány

A kormány megfizethetetlenné teszi a krónikus betegek ápolását - jelentette ki Gy. Németh Erzsébet, a Demokratikus Koalíció képviselője hétfőn sajtótájékoztatón. Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott: a kabinet "egy borzasztóan embertelen lépésre készül", mert egy törvényjavaslattal a krónikus betegek kórházi ápolásának feladatát az egészségügytől a "már most is ezer sebből vérző, alulfinanszírozott szociális ellátásba lökik át". Szakorvosi döntés alapján a krónikus betegeket a kórházakból ápolási intézményekbe, például idősotthonokba vihetik - tette hozzá. Könnyen lehet, hogy a betegek vagy hozzátartozóik jelentős része nem fogja tudni kifizetni a kórházinál várhatóan jóval magasabb, vagyoni és jövedelmi helyzet alapján kiszámolt térítési díjakat - vetette fel a politikus.  A DK szociális és nyugdíjügyi árnyékminisztere hangsúlyozta: a kormánynak a legrosszabb helyzetben lévő betegek ellátását is kötelessége biztosítani. (MTI/Fotó: Magyar Hírlap) Megosztás

Többszörösére nő a határon túli oktatási-nevelési támogatás

Többszörösére emeli a magyar kormány a határon túli oktatási-nevelési támogatást - jelentette be Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a Magyar Állandó Értekezlet (MÁÉRT) pénteki budapesti ülése utáni sajtótájékoztatón. A tanácskozás zárónyilatkozatát minden jelenlévő aláírta. Elmondta: jelenleg 22 ezer 400 forint a támogatás összege, gyermekenként és tanévenként. A megemelt juttatást a kárpátaljai magyarok már mostantól, a többi nemzetrész a következő tanévtől kaphatja meg. Jelenleg összesen 225 ezren részesülnek a támogatásban. A miniszterelnök-helyettes kijelentette: a Kárpátaljának járó támogatásokat semmilyen körülmények között nem csökkentik, sőt emelik, ők vannak a legnehezebb helyzetben. "Háború ide, energiaválság oda", vannak területek, amelyeknek erős jelzést kell küldeni, hogy a nemzeti célokból nem engednek - húzta alá. Kitért arra, hogy a szociális támogatásokat például sok esetben személyesen juttatják el az intézményes keretek mellett. Ezért minden olyan magyar

A fideszes képviselők nem ítélték el Oroszországot az Európai Parlamentben

Jelentős többséggel, 494 igen, 58 nem és 44 tartózkodó szavazat mellett elfogadta az Európai Parlament azt az állásfoglalást, amely a Vlagyimir Putyin rezsimje által ukrán civilek ellen elkövetett bűntettek miatt a terrorizmust támogató állammá nyilvánította Oroszországot, számolt be Facebook-oldalán Ujhelyi István európai parlamenti képviselő. Mint írja: az EP állásfoglalása egyértelművé teszi, hogy az orosz agresszor által az ukrán lakosság és polgári infrastruktúra ellen elkövetett szándékos támadások kimerítik a háborús bűncselekmények fogalmát és azok terrorcselekménynek minősülnek.  "A Fidesz EP-képviselői azonban nyilvánvalóan a magyar kormány utasításait követve sunyi módon nem nyomtak gombot a szavazáskor, vagyis bár bent ültek a plenáris teremben, mégsem foglaltak állást az ügyben" – számolt be Ujhelyi István, aki szerint ezzel egyértelművé tették, hogy hogyan viszonyulnak a háborús agresszor rezsimjéhez és hogyan a közös európai értékekhez. „Fájdalmas és szégyente