Ugrás a fő tartalomra

Tíz kamaszlányt molesztált az ismert vízilabdaedző

A New York Post számolt be róla, hogy Kalifornia egyik ismert vízilabdaedzőjét bűnösnek találták tíz tinilány szexuálisan bántalmazásában. A férfi az edzéseken zaklatta a kamaszokat, miközben a gyanútlan szülők a medence mellett tartózkodtak.

Az ügyészek szerint Bahram Hojreh molesztálta a tinilányokat, megérintette a melleiket, csavarta a mellbimbóikat, megérintette a nemi szervüket a fürdőruhájuk felett és alatt, és ujjaival beléjük hatolt az edzéseken, a víz alatt - írta az RTL

Az edző azt mondta áldozatainak, hogy mindez azért szükséges, hogy „megkeményítse őket a versenyzésre.” Az edzéseken részt vevő szülők nem tudtak arról, hogy a férfi szexuálisan zaklatja a lányaikat, néhány méterre tőlük.

A 46 éves Hojreh-t 22 bűncselekményben, köztük szexuális erőszak és gyermeken elkövetett fajtalankodás vádjában találták bűnösnek. A visszaélések 2012 és 2017 között történtek, az áldozatok ekkor 13-17 évesek voltak. Az esküdtszék az egyik ismeretlen nővel kapcsolatban testi sértésben is bűnösnek találta a férfit. 

Hojreh saját védelmében tanúskodott, és tagadta a vádakat. Azt állította, hogy egy sportolói összeesküvés áldozata. Védőügyvédje, John Barnett pedig hazugsággal vádolta a fiatal nőket.

„Megszakad a szívem az áldozatokért és a szüleikért, akik mindent megtettek azért, hogy gyermekeiknek segítsenek megvalósítani sportolói álmaikat, ehelyett azonban meg kellett tudniuk a fájdalmas igazságot, hogy lányaikat a szemük láttára molesztálták – és nem tehettek semmit, hogy megvédjék őket” – fogalmazott Todd Spitzer ügyész.

"Szerencsére ezeknek a bátor lányoknak volt bátorságuk beszélni a visszaélésekről, és megakadályozták, hogy további lányokat molesztáljanak"– tette hozzá.

Az áldozatok 2017-ben nyíltak meg egymásnak és úgy döntöttek, mindent elmondanak családjaiknak. A szülők azonnal jelentették a bántalmazásokat a rendőrségen. Hojreh óvadék ellenében szabadlábon volt, a szerdai ítélethirdetés után azonban azonnal őrizetbe vették. A január 12-i ítélethirdetésig óvadék nélkül tartják fogva. (Fotó: AP)

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gy. Németh Erzsébet: egy borzasztóan embertelen lépésre készül a kormány

A kormány megfizethetetlenné teszi a krónikus betegek ápolását - jelentette ki Gy. Németh Erzsébet, a Demokratikus Koalíció képviselője hétfőn sajtótájékoztatón. Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott: a kabinet "egy borzasztóan embertelen lépésre készül", mert egy törvényjavaslattal a krónikus betegek kórházi ápolásának feladatát az egészségügytől a "már most is ezer sebből vérző, alulfinanszírozott szociális ellátásba lökik át". Szakorvosi döntés alapján a krónikus betegeket a kórházakból ápolási intézményekbe, például idősotthonokba vihetik - tette hozzá. Könnyen lehet, hogy a betegek vagy hozzátartozóik jelentős része nem fogja tudni kifizetni a kórházinál várhatóan jóval magasabb, vagyoni és jövedelmi helyzet alapján kiszámolt térítési díjakat - vetette fel a politikus.  A DK szociális és nyugdíjügyi árnyékminisztere hangsúlyozta: a kormánynak a legrosszabb helyzetben lévő betegek ellátását is kötelessége biztosítani. (MTI/Fotó: Magyar Hírlap) Megosztás

Többszörösére nő a határon túli oktatási-nevelési támogatás

Többszörösére emeli a magyar kormány a határon túli oktatási-nevelési támogatást - jelentette be Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a Magyar Állandó Értekezlet (MÁÉRT) pénteki budapesti ülése utáni sajtótájékoztatón. A tanácskozás zárónyilatkozatát minden jelenlévő aláírta. Elmondta: jelenleg 22 ezer 400 forint a támogatás összege, gyermekenként és tanévenként. A megemelt juttatást a kárpátaljai magyarok már mostantól, a többi nemzetrész a következő tanévtől kaphatja meg. Jelenleg összesen 225 ezren részesülnek a támogatásban. A miniszterelnök-helyettes kijelentette: a Kárpátaljának járó támogatásokat semmilyen körülmények között nem csökkentik, sőt emelik, ők vannak a legnehezebb helyzetben. "Háború ide, energiaválság oda", vannak területek, amelyeknek erős jelzést kell küldeni, hogy a nemzeti célokból nem engednek - húzta alá. Kitért arra, hogy a szociális támogatásokat például sok esetben személyesen juttatják el az intézményes keretek mellett. Ezért minden olyan magyar

A fideszes képviselők nem ítélték el Oroszországot az Európai Parlamentben

Jelentős többséggel, 494 igen, 58 nem és 44 tartózkodó szavazat mellett elfogadta az Európai Parlament azt az állásfoglalást, amely a Vlagyimir Putyin rezsimje által ukrán civilek ellen elkövetett bűntettek miatt a terrorizmust támogató állammá nyilvánította Oroszországot, számolt be Facebook-oldalán Ujhelyi István európai parlamenti képviselő. Mint írja: az EP állásfoglalása egyértelművé teszi, hogy az orosz agresszor által az ukrán lakosság és polgári infrastruktúra ellen elkövetett szándékos támadások kimerítik a háborús bűncselekmények fogalmát és azok terrorcselekménynek minősülnek.  "A Fidesz EP-képviselői azonban nyilvánvalóan a magyar kormány utasításait követve sunyi módon nem nyomtak gombot a szavazáskor, vagyis bár bent ültek a plenáris teremben, mégsem foglaltak állást az ügyben" – számolt be Ujhelyi István, aki szerint ezzel egyértelművé tették, hogy hogyan viszonyulnak a háborús agresszor rezsimjéhez és hogyan a közös európai értékekhez. „Fájdalmas és szégyente